Oppskrift på Kylling i tomatsaus med pasta
0

Kylling i tomatsaus med pasta

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En italiensk klassiker som er perfekt til helgekosen. Kylling kokes i tomatsaus til mør og saftig, og nytes med pasta og revet ost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkkyllinglår, delt i to
1 teskjesalt
½ teskjepepper
3 spiseskjehvetemel
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkløk, hakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 stkrød paprika, i små terninger
3 spiseskjetomatpuré
2 bokshermetiske tomater, hakkete
1 desiliterhønsebuljong
1 desiliterTINE Kremfløte
2 stklaurbærblader
400 grampasta, ukokt
1 spiseskjeTINE Meierismør
3 spiseskjebladpersille, finhakket
4 spiseskjeparmesan, revet

Slik gjør du det

  1. Krydre kyllinglår med salt og pepper, og vend i mel til godt dekket på alle sider. Stek gylne på alle sider i smør i en gryte på høy varme. Legg kyllingen til side.
  2. Fres løk og hvitløk mykt i den samme gryta, ca. 3 minutter. Ha i paprika og tomatpuré, og fres videre et par minutter. Rør inn hakkede tomater, hønsebuljong og kremfløte. Legg i kylling og laurbærblad, og la småkoke under lokk i 30 minutter.

    Tips:

    Ønsker du en tykkere saus, kan du løfte ut kyllingbitene etter endt koketid, og redusere sausen videre ved å la den småkoke uten lokk i 10-15 minutter. Du kan også kjøre sausen glattere med stavmikser. Legg kyllingbitene tilbake i sausen før servering.

  3. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og rør inn litt smør.
  4. Server kylling og saus med kokt pasta, og dryss over bladpersille og revet ost.

    Tips:

    Du kan gjerne bruke annen reven ost.

Tips:

Denne retten holder seg godt i kjøleskapet, og er vel så god dagen etter. Det kan derfor være lurt å lage en stor porsjon, slik at du har ferdig middag i flere dager.

Kommentarer

Produkter i oppskriften