Oppskrift på Kylling i tomatsaus med pasta, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kylling i tomatsaus med pasta

En italiensk klassiker som er perfekt til helgekosen. Kylling kokes i tomatsaus til mør og saftig, og nytes med pasta og revet ost.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Denne retten holder seg godt i kjøleskapet, og er vel så god dagen etter. Det kan derfor være lurt å lage en stor porsjon, slik at du har ferdig middag i flere dager.

Slik gjør du

  1. Krydre kyllinglår med salt og pepper, og vend i mel til godt dekket på alle sider. Stek gylne på alle sider i smør i en gryte på høy varme. Legg kyllingen til side.

  2. Fres løk og hvitløk mykt i den samme gryta, ca. 3 minutter. Ha i paprika og tomatpuré, og fres videre et par minutter. Rør inn hakkede tomater, hønsebuljong og kremfløte. Legg i kylling og laurbærblad, og la småkoke under lokk i 30 minutter.

    Ønsker du en tykkere saus, kan du løfte ut kyllingbitene etter endt koketid, og redusere sausen videre ved å la den småkoke uten lokk i 10-15 minutter. Du kan også kjøre sausen glattere med stavmikser. Legg kyllingbitene tilbake i sausen før servering.

  3. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og rør inn litt smør.

  4. Server kylling og saus med kokt pasta, og dryss over bladpersille og revet ost.

    Du kan gjerne bruke annen reven ost.

Lignende oppskrifter