Oppskrift på Karlas thai red curry

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Karlas thai red curry

En ekte thai curry består av mange ingredienser, men smakene blir velbalanserte og gode. Dette er et godt utgangspunkt for mange gode gryter.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Curry paste er i utgangspunktet sterkt, så du kan justere styrken i denne retten både ved å  smake til med mer eller mindre curry paste og ved mengden chili du tilsetter.

Slik gjør du

  1. Del løk i skiver, finstrimle fennikel og finhakk chili, hvitløk og sitrongress. Fres med ingefær og limeblader i olje i 2-3 minutter.

  2. Ha i curry paste og fres videre i 3 minutter. Tilsett kraft og fløte og småkok i 30 minutter til sausen starter å tykne.

  3. Bland inn kokosmelk og smak til med soyasaus, fiskesaus, salt, pepper og limesaft.

    Ønsker du en tykkere konsistens kan du røre ut 2 ss Maizena med litt vann og blande inn i gryten de siste 5 minuttene av koketiden.

  4. Kok ris etter anvisning på pakken. Del kylling i biter og fres i en panne til gyllen og nesten gjennomstekt, ca. 5 minutter. Vend inn i curryen.

  5. Finstrimle gulrot og ha i gryten med vannkastanjer noen minutter før servering. Server med ris, lime og ekstra finhakket chili.

Lignende oppskrifter