Oppskrift på Grillet kyllingsatay med peanøttsaus
0

Grillet kyllingsatay med peanøttsaus

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kyllingsatay, eller grillspyd med kylling om du vil, er helt supert på grillen. Raskt, godt og enkelt. Her serveres de med en barnevennlig peanøttsaus og grillet maiskolbe.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkkyllingfileter
2 spiseskjelimesaft
2 spiseskjesøt soyasaus
1 spiseskjesesamolje
2 spiseskjeflytende honning
2 spiseskjesoyasaus
½ stkchili
1 teskjefinrevet ingefærrot

KREMET PEANØTTSAUS

4 spiseskjepeanøttsmør
1 ½ desiliterTINE Lettrømme 18 %
2 spiseskjesoyasaus
½ stkchili
1 teskjesesamolje

GRILLET MAIS

2 stkvakuumerte maiskolbe
2 spiseskjerapsolje
1 teskjesalt
½ teskjepepper
2 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Del kylling i biter og træ på spyd. Varm grillen.
  2. Bland limesaft, søt soya, sesamolje, flytende honning, soyasaus, finrevet ingefær og finhakket chili.
  3. Ha marinaden i en avlang form og vend kyllingspydene i så de blir godt dekket. La marinere i 30 minutter, vend underveis.
  4. Gni maiskolbene med olje og krydre med salt og pepper. Grill på høy direkte varme til de har farge på alle sider, ca. 10 minutter.

    Tips:

    Bruk gjerne fersk mais som du griller med bladene på, de smaker om mulig enda bedre. Legg dem rett i glørne i 25 minutter, husk å snu jevnlig. Bladene blir helt svarte, men de skreller du av og inni er maisen saftig og god.

  5. Rør sammen peanøttsmør og rømme. Tilsett soyasaus, finhakket chili og sesamolje.
  6. Grill kyllingspydene raskt på høy direkte varme, 5-6 minutter. Snu underveis. La hvile 5 minutter på indirekte varme. Server med peanøttsaus og grillet mais med smør.

Tips:

Kyllingsatay og peanøttsaus er også veldig godt med en frisk mangosalat til. Del en mango i biter, klem over saft fra en lime og bland med finhakket chili og fersk koriander.

Kommentarer

Produkter i oppskriften