Oppskrift på Grillet kyllingsatay med peanøttsaus , foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grillet kyllingsatay med peanøttsaus

Kyllingsatay, eller grillspyd med kylling om du vil, er helt supert på grillen. Raskt, godt og enkelt. Her serveres de med en barnevennlig peanøttsaus og grillet maiskolbe.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: Kyllingsatay og peanøttsaus er også veldig godt med en frisk mangosalat til. Del en mango i biter, klem over saft fra en lime og bland med finhakket chili og fersk koriander.

Slik gjør du

 1. Del kylling i biter og træ på spyd. Varm grillen.

 2. Bland limesaft, søt soya, sesamolje, flytende honning, soyasaus, finrevet ingefær og finhakket chili.

 3. Ha marinaden i en avlang form og vend kyllingspydene i så de blir godt dekket. La marinere i 30 minutter, vend underveis.

 4. Gni maiskolbene med olje og krydre med salt og pepper. Grill på høy direkte varme til de har farge på alle sider, ca. 10 minutter.

  Bruk gjerne fersk mais som du griller med bladene på, de smaker om mulig enda bedre. Legg dem rett i glørne i 25 minutter, husk å snu jevnlig. Bladene blir helt svarte, men de skreller du av og inni er maisen saftig og god.

 5. Rør sammen peanøttsmør og rømme. Tilsett soyasaus, finhakket chili og sesamolje.

 6. Grill kyllingspydene raskt på høy direkte varme, 5-6 minutter. Snu underveis. La hvile 5 minutter på indirekte varme. Server med peanøttsaus og grillet mais med smør.

Lignende oppskrifter