Oppskrift på Grønn curry
0

Grønn curry

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Grønn curry er en enkel og eksotisk gryterett fra Asia som varmer litt ekstra når det er kaldt ute.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 centimeteringefær
1 stilksitrongress
2 stkhvitløksfedd
1 ½ desiliterSunniva® Presset Pink Lady®
3 desiliterris
1 bokskokosmelk
3 desiliterTINE Kremfløte
3 teskjegrønn currypaste
1 spiseskjefiskesaus
4 stkkyllingfileter
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkløk
1 stkrød paprika
1 stkgrønn paprika
1 stklime
4 spiseskjekoriander, grovhakket

Slik gjør du det

  1. Finriv ingefær og finhakk sitrongress og hvitløk. Kok opp med eplejuice og la småkoke til væskemengden er halvert, ca. 5 minutter.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Tilsett kokosmelk og fløte og kok til sausen tykner, ca. 10 minutter. Rør inn currypasta og smak til med fiskesaus.

    Tips:

    Du kan justere styrken på retten ved å tilsette mer currypasta. Smak deg fram.

  4. Del kyllingen i biter og brun i smør i en varm gryte til gyllen på alle sider. Hakk løk og fres med i 3 minutter.
  5. Del paprika i biter og vend inn. Hell over sausen og kok opp. Smak til med lime og server med frisk koriander og ris.

Tips:

Bruker du en hel kylling i denne retten, er beina med å gi enda mer smak. Del kyllingen i to langs ryggen og del hver halvdel i fire.

Kommentarer

Produkter i oppskriften