Eksotisk kylling med mango

Eksotisk kylling med mango

0
78
Enkel30 min
India er inspirasjonen for denne eksotiske oppskriften med kylling, mango, løk og chili.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 240 g
    hurtigris eller annen ris
  • 1 stk
    løk
  • ½ ss
    sitron (skallet av)
  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 2 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • 3 dl
    kyllingbuljong
  • 2 stk
    mango
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    chilipulver
  • 1 ½ dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig som resten av maten.

  2. 2

    Skrell og kutt løk i jevnstore biter. Riv sitronskall. Skjær kyllingfilet i ca. 2 cm store terninger.

  3. 3

    Stek løk til den er blank i en stekepanne med olje, i 3–4 minutter. Legg kyllingbitene i stekepanna og brun kjøttet til det er gjennomvarmt og gyllenbrunt, i 5–7 minutter.

  4. 4

    Tilsett buljong og revet sitronskall og gi det et oppkok. Skru deretter ned varmen, sett på lokk og la det trekke på svak varme i ca. 5 minutter.

  5. 5

    Skrell mango og skjær i terninger. Bland mango med kyllingen og smak til med salt og chilipulver. Rør inn matfløte og kok opp. La det trekke i ca. 1 minutt. Serveres med ris.

    Tips

    Pynt gjerne med strimler av mango.

Tips

Bytt gjerne ut kylling med svinekjøtt.

Del denne oppskriften: