Oppskrift på Eksotisk kylling med mango
0

Eksotisk kylling med mango

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

India er inspirasjonen for denne eksotiske oppskriften med kylling, mango, løk og chili.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

240 gramhurtigris eller annen ris
1 stkløk
½ spiseskjesitroner (skallet av)
4 stkkyllingfileter
2 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
3 desiliterkyllingbuljong
2 stkmangoer
½ teskjesalt
¼ teskjechilipulver
1 ½ desiliterTINE Matfløte

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig som resten av maten.
  2. Skrell og kutt løk i jevnstore biter. Riv sitronskall. Skjær kyllingfilet i ca. 2 cm store terninger.
  3. Stek løk til den er blank i en stekepanne med olje, i 3–4 minutter. Legg kyllingbitene i stekepanna og brun kjøttet til det er gjennomvarmt og gyllenbrunt, i 5–7 minutter.
  4. Tilsett buljong og revet sitronskall og gi det et oppkok. Skru deretter ned varmen, sett på lokk og la det trekke på svak varme i ca. 5 minutter.
  5. Skrell mango og skjær i terninger. Bland mango med kyllingen og smak til med salt og chilipulver. Rør inn matfløte og kok opp. La det trekke i ca. 1 minutt. Serveres med ris.

    Tips:

    Pynt gjerne med strimler av mango.

Tips:

Bytt gjerne ut kylling med svinekjøtt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften