Oppskrift på wok med sopp

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Wok med sopp

Wok er enkelt og alltid godt. I denne oppskriften har vi hentet inspirasjon fra Asia, og brukt biffkjøtt, gulrot, sopp, purre og teriyakisaus. Kjøttet hviler i en god marinade, før det wokkes sammen med grønnsakene.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Når man bruker wok bør man bruke høy varme, steke i flere omganger og kutte grønnsakene tynt.

Slik gjør du

Marinade

  1. Finnhakk hvitløk. Bland hvitløk, kraft, soyasaus og maizena til en marinade. Hell marinaden i en bolle eller ha den i en plastpose.

  2. Renskjær kjøttet og del det i strimler. Legg kjøttet i marinaden og la det godgjøre seg i ca 10 minutter.

Grønnsaker

  1. Rens soppen og del den i grove biter. Skyll og strimle purren. Skrell og kutt opp gulrot. Bruk halvparten av oljen til å varme en wok eller stekepanne.

Kjøtt

  1. La kjøttet renne av, men ta vare på marinaden. Stek kjøttet i 2-3 minutter til det er gyldent og gjennomstekt. Legg kjøttet på en tallerken.

  2. Hell resten av oljen i stekepanna og stek sopp, purre og gulrot i ca 5 minutter.

  3. Legg kjøttet tilbake i stekepanna. Tilsett marinade og soyasaus. Stek retten i ca 2-3 minutter på sterk varme til alt er gjennomvarmt og server.

Lignende oppskrifter