Wok med sopp

Wok med sopp

0
10
Enkel30 min
Wok er enkelt og alltid godt. I denne oppskriften har vi hentet inspirasjon fra Asia, og brukt biffkjøtt, gulrot, sopp, purre og teriyakisaus. Kjøttet hviler i en god marinade, før det wokkes sammen med grønnsakene.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøtt

  • 400 g
    storfekjøtt

Marinade

  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ½ dl
    kjøttkraft (evt vann tilsatt buljong)
  • 1 ss
    soyasaus
  • 1 ts
    maizena

Grønnsaker

  • 4 dl
    sjampinjong eller blandet sopp
  • 2 stk
    purre
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 2 ss
    solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
  • 3 ss
    teriyakisaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Finnhakk hvitløk. Bland hvitløk, kraft, soyasaus og maizena til en marinade. Hell marinaden i en bolle eller ha den i en plastpose.

  2. 2

    Renskjær kjøttet og del det i strimler. Legg kjøttet i marinaden og la det godgjøre seg i ca 10 minutter.

Grønnsaker

  1. 3

    Rens soppen og del den i grove biter. Skyll og strimle purren. Skrell og kutt opp gulrot. Bruk halvparten av oljen til å varme en wok eller stekepanne.

Kjøtt

  1. 4

    La kjøttet renne av, men ta vare på marinaden. Stek kjøttet i 2-3 minutter til det er gyldent og gjennomstekt. Legg kjøttet på en tallerken.

  2. 5

    Hell resten av oljen i stekepanna og stek sopp, purre og gulrot i ca 5 minutter.

  3. 6

    Legg kjøttet tilbake i stekepanna. Tilsett marinade og soyasaus. Stek retten i ca 2-3 minutter på sterk varme til alt er gjennomvarmt og server.

Tips

Når man bruker wok bør man bruke høy varme, steke i flere omganger og kutte grønnsakene tynt.

Del denne oppskriften: