Oppskrift på wok med sopp
0

Wok med sopp

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Wok er enkelt og alltid godt. I denne oppskriften har vi hentet inspirasjon fra Asia, og brukt biffkjøtt, gulrot, sopp, purre og teriyakisaus. Kjøttet hviler i en god marinade, før det wokkes sammen med grønnsakene.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kjøtt

400 gramstorfekjøtt

Marinade

2 stkhvitløksfedd
½ desiliterkjøttkraft (evt vann tilsatt buljong)
1 spiseskjesoyasaus
1 teskjemaizena

Grønnsaker

4 desilitersjampinjong eller blandet sopp
2 stkpurre
2 stkgulrøtter
2 spiseskjesolsikkeolje, raspolje eller annen nøytral olje til steking
3 spiseskjeteriyakisaus

Slik gjør du det

    Marinade

  1. Finnhakk hvitløk. Bland hvitløk, kraft, soyasaus og maizena til en marinade. Hell marinaden i en bolle eller ha den i en plastpose.
  2. Renskjær kjøttet og del det i strimler. Legg kjøttet i marinaden og la det godgjøre seg i ca 10 minutter.
  3. Grønnsaker

  4. Rens soppen og del den i grove biter. Skyll og strimle purren. Skrell og kutt opp gulrot. Bruk halvparten av oljen til å varme en wok eller stekepanne.
  5. Kjøtt

  6. La kjøttet renne av, men ta vare på marinaden. Stek kjøttet i 2-3 minutter til det er gyldent og gjennomstekt. Legg kjøttet på en tallerken.
  7. Hell resten av oljen i stekepanna og stek sopp, purre og gulrot i ca 5 minutter.
  8. Legg kjøttet tilbake i stekepanna. Tilsett marinade og soyasaus. Stek retten i ca 2-3 minutter på sterk varme til alt er gjennomvarmt og server.

Tips:

Når man bruker wok bør man bruke høy varme, steke i flere omganger og kutte grønnsakene tynt.

Kommentarer