Ungarsk gulasj

    Oppskrift på Ungarsk gulasj

    Oppskrift på en deilig og sunnere gryterett med kjøtt i krydet saus. Suppen er av mange regnet som Ungarns nasjonalrett, og navnet gulasj betyr egentlig «gjetermat».

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Server gjerne suppen med en liten dæsj Kesam og litt fersk persille på toppen.
    porsjoner

    Du trenger

    2 løk
    1 ss TINE Ekte Smør
    1 ss paprikapulver
    600 g bogstek av storfe kuttet i biter ca 2x2 cm
    1 ss tomatpuré
    1 ss eddik
    1 hvitløkfedd
    1 ts salt
    0.5 ts merian (evt. tørket oregano)
    0.4 ts karve
    1 l buljong eller vann + buljongterninger
    4 poteter i terninger

    Tilbehør (kan sløyfes):

    4 ss Kesam® Original (kvarg)
    Litt kruspersille
    4 skive oliven brød

    Slik gjør du

    1. Fres løk i smør, tilsett paprikapulver og la det surre på svak varme sammen med løken i ca. 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian eller oregano og karve.

    2. Hell på halvparten av buljongen og la trekke under lokk i ca. 45 minutter på svak varme.

    3. Tilsett potet og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres en liten dæsj Kesam, persille og olivenbrød.

    Gi din vurdering: