Oppskrift på Ungarsk gulasj
6

Ungarsk gulasj

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en deilig og sunnere gryterett med kjøtt i krydet saus. Suppen er av mange regnet som Ungarns nasjonalrett, og navnet gulasj betyr egentlig «gjetermat».

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkløk
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjepaprikapulver
600 grambogstek av storfe kuttet i biter ca 2x2 cm
1 spiseskjetomatpuré
1 spiseskjeeddik
1 stkhvitløksfedd
1 teskjesalt
½ teskjemerian (evt. tørket oregano)
⅖ teskjekarve
1 literbuljong eller vann + buljongterninger
4 stkpoteter i terninger

Tilbehør (kan sløyfes):

4 spiseskjeKesam® Original
Littpersille
4 skiveroliven brød

Slik gjør du det

  1. Fres løk i smør, tilsett paprikapulver og la det surre på svak varme sammen med løken i ca. 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian eller oregano og karve.
  2. Hell på halvparten av buljongen og la trekke under lokk i ca. 45 minutter på svak varme.
  3. Tilsett potet og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres en liten dæsj Kesam, persille og olivenbrød.

Tips:

Server gjerne suppen med en liten dæsj Kesam og litt fersk persille på toppen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften