Ungarsk gulasj

    Oppskrift på Ungarsk gulasj

    Oppskrift på en deilig og sunnere gryterett med kjøtt i krydet saus. Suppen er av mange regnet som Ungarns nasjonalrett og navnet gulasj betyr egentlig "gjetermat".

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Server gjerne suppen med en liten dæsj Kesam og litt fersk persille på toppen.
    porsjoner

    Du trenger

    600 g bogstek av storfe kuttet i biter ca 2x2 cm
    2 løk
    1 ss TINE Ekte Smør
    1 ss paprikapulver
    1 ss tomatpuré
    1 ss eddik
    1 hvitløksfedd
    1 ts salt
    0.5 ts merian (evt. tørket oregano)
    0.4 ts karve
    1 l buljong eller vann + buljongterninger
    4 poteter i terninger

    Topping (kan sløyfes):

    4 ss TINE Kesam Original
    Litt kruspersille

    Slik gjør du

    1. Fres løken litt i smøret, tilsett paprikapulveret og la det surre på svak varme sammen med løken i ca 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian (oregano) og karve.

    2. Hell på halvparten av vannet og la det trekke under lokk ca. 45 minutter på svak varme.

    3. Tilsett poteter og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres en liten dæsj kesam og med grovt brød ved siden av.

    Gi din vurdering: