Laster
Laster
Ungarsk gulasjsuppe

Ungarsk gulasj

Ungarsk gulasj

Oppskrift på en deilig og sunnere gryterett med kjøtt i krydet saus. Suppen er av mange regnet som Ungarns nasjonalrett og navnet gulasj betyr egentlig "gjetermat".

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 1 time60 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 600 g bogstek av storfe kuttet i biter ca 2x2 cm
  • 2  løk
  • 1 ss TINE Ekte Smør
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss eddik
  • 1  hvitløksfedd
  • 1 ts salt
  • ½ ts merian (evt. tørket oregano)
  • 0,4 ts karve
  • 1 l buljong eller vann + buljongterninger
  • 4  poteter i terninger
  • Topping (kan sløyfes):

    4 ss TINE Kesam Original
  • Litt  kruspersille

Tips

Server gjerne suppen med en liten dæsj Kesam og litt fersk persille på toppen.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Fres løken litt i smøret, tilsett paprikapulveret og la det surre på svak varme sammen med løken i ca 5 minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian (oregano) og karve.
     
  • 2
    Hell på halvparten av vannet og la det trekke under lokk ca. 45 minutter på svak varme.
     
  • 3
    Tilsett poteter og resten av vannet. La suppen småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres en liten dæsj kesam og med grovt brød ved siden av.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster