Oppskrift på Tortillalefse med langtidsstekt svinenakke
0

Tortillalefse med langtidsstekt svinenakke

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sett kjøttet i ovnen om morgenen og la det stå hele dagen, så lager middagen seg mens du gjør andre ting.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kilogramsvinenakke
1 spiseskjetørket oregano
2 spiseskjespisskummen
1 spiseskjepaprikapulver
1 teskjekajennepepper
1 stkmørkt øl

TORTILLALEFSER

2 ½ desiliterTinemelk Økologisk Helmelk 4,1 % fett
40 gramTINE Økologisk Meierismør
¼ teskjebakepulver
¼ teskjehornsalt
7 desiliterhvetemel, pluss litt til utbaking

TIL SERVERING

6 stkvårløk
2 spiseskjeolje
2 stkavokado
65 stkreddiker
1 stkchili
3 desiliterTINE Økologisk Lettrømme
1 stklime
1 desiliterkoriander

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 85 °C. Gni svinenakken med oregano, spisskummen, paprikapulver og kajennepapper, legg i en ildfast form og hell i øl. Stek i ovnen til kjernetemperaturen viser 60 °C eller kjøttet lett flaker seg, ca. 8 timer.
  2. Lag tortillalefser ved å smelte smør. Ha i melk og varm til lunkent. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melkeblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.
  3. Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.
  4. Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke. Legg lefsene fortløpende i en bunke. Dekk godt med et fuktig klede og plast for da holder de seg myke.
  5. Del vårløk på langs og fres i en stekepanne eller grillpanne med olje til myk. Del avokado og reddiker i skiver.
  6. Ta kjøttet ut og bruk en gaffel til å rive kjøttet fra hverandre. Server tortillalefser fylt med kjøtt, grillet vårløk, avokado, reddiker, hakket chili, rømme, lime og koriander.

    Tips:

    Rør en god barbeque-saus inn i kjøttet etter at du har revet det fra hverandre om du ønsker en enda mer fyldige smak.

Tips:

Du kan bruke svinekam i stedet for -nakke. Økologisk svinekjøtt begynner å bli enkelt å få tak i, spør i butikken din om du ikke ser det.

Kommentarer

Produkter i oppskriften