Oppskrift på Tortillalefse med langtidsstekt svinenakke

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Tortillalefse med langtidsstekt svinenakke

Sett kjøttet i ovnen om morgenen og la det stå hele dagen, så lager middagen seg mens du gjør andre ting.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: Du kan bruke svinekam i stedet for -nakke. Økologisk svinekjøtt begynner å bli enkelt å få tak i, spør i butikken din om du ikke ser det.

Slik gjør du

 1. Sett ovnen på 85 °C. Gni svinenakken med oregano, spisskummen, paprikapulver og kajennepapper, legg i en ildfast form og hell i øl. Stek i ovnen til kjernetemperaturen viser 60 °C eller kjøttet lett flaker seg, ca. 8 timer.

 2. Lag tortillalefser ved å smelte smør. Ha i melk og varm til lunkent. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melkeblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.

 3. Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.

 4. Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke. Legg lefsene fortløpende i en bunke. Dekk godt med et fuktig klede og plast for da holder de seg myke.

 5. Del vårløk på langs og fres i en stekepanne eller grillpanne med olje til myk. Del avokado og reddiker i skiver.

 6. Ta kjøttet ut og bruk en gaffel til å rive kjøttet fra hverandre. Server tortillalefser fylt med kjøtt, grillet vårløk, avokado, reddiker, hakket chili, rømme, lime og koriander.

  Rør en god barbeque-saus inn i kjøttet etter at du har revet det fra hverandre om du ønsker en enda mer fyldige smak.

Lignende oppskrifter