Oppskrift på Svinekjøttboller i karrisaus
0

Svinekjøttboller i karrisaus

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Svinekjøttboller i karrisaus er laget med eple og løk, og serveres med ris. Dette er lettlaget og nydelig hverdagsmat, for store og små.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

250 gramukokt villris

Svinekjøttboller:

600 gramsvinekjøttdeig
1 ½ teskjesalt
1 desiliterlettkokt havregryn
2 stkegg
1 stkhvitløksfedd, presset
½ teskjemalt hvit pepper
¼ teskjemalt muskat
1 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 literkjøttbuljong

Karrisaus:

2 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkløk, finhakket
3 spiseskjehvetemel
1 spiseskjekarri
2 desiliterTINE Matfløte
5 ½ desilitersilt kraft fra kjøttbollene
1 stkstort eple, i små terninger

Til servering:

200 gramsukkererter
80 gramhasselnøtter, grovhakket
2 spiseskjepersille, finhakket

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Svinekjøttboller:

  3. Rør kjøttdeig seig med salt. Bland i havregryn, egg, hvitløk, pepper og muskat. Rør godt, og spe med litt melk av gangen, til deigen er smidig.
  4. Form deigen til små boller, ved bruk av to spiseskjeer. Kok opp buljong, og la kjøttbollene trekke på svak varme i ca. 10 minutter, til de er faste og flyter opp til overflaten. Legg de til siden.
  5. Karrisaus:

  6. Smelt smør i en kjele på middels varme, tilsett løk, og la det surre litt sammen før du rører inn hvetemel og karri. Spe med matfløte og kokekraft fra kjøttbollene, til sausen er passe tykk. La sausen småkoke i 5-7 minutter. Rør av og til.
  7. Tilsett eple og kjøttboller, og la det trekke i sausen til det er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
  8. Til servering:

  9. Kok sukkererter i lettsaltet vann, til de er al dente. Server med kokt ris, hakkede hasselnøtter og persille.

    Tips:

    Server gjerne med andre type grønnsaker, som kokt brokkoli eller en frisk grønn salat.

Tips:

Kjøttbollene kan fint lages dagen i forveien, eventuelt fryses.

Kommentarer

Produkter i oppskriften