Oppskrift på Strimlet kjøttgryte
0

Strimlet kjøttgryte

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En rask og enkel kjøttrett som passer godt i en travel hverdag. Crème fraîche og soya blir en smakfull saus til svinekjøttet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stkpoteter

Strimlet kjøttgryte:

500 gramstrimlet svinekjøtt
2 stkløk, gjerne rødløk
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 teskjesalt
2 spiseskjesoyasaus
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 desilitervann
1 pakkegrønne bønner

Slik gjør du det

    Potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
  2. Strimlet kjøttgryte:

  3. Skjær kjøttet i tynne strimler eller bruk kjøtt som er ferdig oppskåret.
  4. Skjær løken i skiver. Brun kjøttet i smør i en stekepanne. Legg det over i en kjele.

    Tips:

    La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

  5. Fres løken i en stekepanne og ha det i kjelen sammen med kjøttet. Krydre med salt og ha på soyasaus.
  6. Rør i crème fraîche og vann. Legg i bønner. La alt koke i ca 5 minutter.

Tips:

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften