Oppskrift på Spicy nakkekoteletter med baba ganoush, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Spicy nakkekoteletter med baba ganoush

Baba ganoush er en augberginedipp som ligner på hummus, og er nydelig til grillede nakkekoteletter, spesielt denne godt krydrete varianten.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: Baba ganoush er en god dipp til grillmat generelt, men kan også være hovedingrediensen i et pitabrød med salat.

Slik gjør du

 1. Knus korianderfrø og spisskummen med hvitløk i en morter. Finhakk chili og bland med hvitløksmosen, finrevet ingefær, soyasaus og yoghurt. Vend kotelettene i marinaden, og la marinere i minimum 30 minutter.

  Legg gjerne nakkekotelettene med marinaden i en pose, da får den bedre effekt. Rist litt på posen innimellom.

 2. Stikk noen hull i auberginen med en gaffel og svi skallet over direkte varme på grillen til det er sort, 10-15 minutter. Vend ofte slik at den blir jevnt stekt.

 3. Legg auberginen i en aluminiumsform og la stå på indirekte varme under lokk til den er myk, 20-25 minutter. Avkjøl, del i to og skrap ut den myke innmaten.

 4. Mos med en gaffel og rør inn rømme, sesamolje, most hvitløk, saften fra sitron og spisskummen. Lag dippen så grov eller jevn du liker, bruk gjerne stavmikser eller blender. Ha dippen i en serveringsbolle og drypp over olivenolje.

 5. Grill kotelettene på høy, direkte varme til gylne på begge sider, 5-6 minutter til sammen. La hvile på indirekte varme til akkurat gjennomstekt. Server med baba ganoush og sitron. Det er også godt med en frisk salat til.

Lignende oppskrifter