Oppskrift på Hjemmelaget schnitzel av svinekjøtt

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hjemmelaget schnitzel av svinekjøtt

Utradisjonell wienerschnitzel med svinekjøtt. Med ovnsstekte poteter og aspargesbønner får du en smakfull familiemiddag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Har du ikke kjøtthammer, kan du banke kjøttstykkene lett med en kjevle. Ha gladpack mellom kjøtt og kjevle.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200°C, varmluft.

Potet:

  1. Skrell potetene og kutt dem i 4 biter. Vend i olje. Ha på salt og pepper. Stek i ildfast form til potetene er møre, 20-25 minutter.

Asparges:

  1. Kok opp rikelig med vann til aspargesbønnene. Kok i ca 5 minutter. Pass på at dette gjøres mot slutten av steketiden for potetene.

Schnitzel:

  1. For at svinekjøttet skal bli tynnere, banker du det med en kjøtthammer. Har du ikke kjøtthammer, bruk en kjevle (se i tipsboksen ang bruk). Vend de flatbankede stykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt griljermel. Stek schnitzlene på middels sterk varme i olje/smørblanding, 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for at varmen skal fordele seg jevnt i kjøttet.

Tilbehør:

  1. Legg potetene og aspargesbønnene på en tallerken. Ha schnitzlene på toppen og klem litt sitron over.

Lignende oppskrifter