Oppskrift på Ryper med mormors saus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ryper med mormors saus

Som tradisjonell julemiddag, til høstselskap med venner, eller kanskje er det rypejegeren selv som steller i stand til festmåltid?

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Man kan tilberede rype og skogsfugl på to måter: enten bevarer du smaken i selve kjøttet, med kort steketid og varmebehandling, eller du overfører smaken til kraft og saus med lengre varmebehandling.

Slik gjør du

  1. Skjær brystfiletene pent ut.

  2. Legg rypeskrogene i en kjele og hell over vann så rypene er helt dekket. Kok opp og la det småkoke i ca. 45 minutter. Skum godt og ta ut skrogene. La sjyen koke inn til ca. 4 dl.

  3. Lag jevning av rømme og mel og rør inn i den kokende kraften. La osten smelte i og smak til med salt og pepper.

  4. La rypebrystene steke raskt i smør på panne. Legg dem i sausen og la dem trekke videre ca. 10 minutter.

  5. Stek løk i pannen til den er blank, 3–4 minutter.

    Server rypene med kokte poteter eller potetmoskrustader og løk.

Lignende oppskrifter