Oppskrift på roastbiff med potetsalat, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat

Prøv vår oppskrift på roastbiff med smørstekte grønnsaker og potetsalat, til hverdags eller familiens søndagsmiddag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Roastbiff (fra engelsk; «roast beef» = stekt kjøtt) er storfekjøtt stekt i stekeovn. Kjøttet stekes ved lav varme (125°C–175°C) og skal være rosa til rødt i midten ved servering. Roastbiff kan serveres til middag, som hovedrett eller skåret i skiver til smørbrød eller koldtbord.

Slik gjør du

Roastbiff:

  1. Tørk kjøttet godt og brun det i smør på alle sider i en panne, på sterk varme.

  2. Strø på salt og grovmalt pepper og legg kjøttet i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.

  3. Stek kjøttet ved 125 °C til steketermometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.

Potetsalat:

  1. Bland sammen ravigottesaus, lettrømme, salt og pepper. Del de kokte potetene i biter, skjær eple i terninger og kutt vårløk. Bland alt sammen og la salaten stå og trekke litt, slik at smakene kommer bedre frem.

Smørfreste grønnsaker:

  1. Stek oppdelt bacon med hakket hvitløk. Ta det ut av pannen. Ha litt smør i pannen og stek aspargesbønner og sølvløk på svak varme til de er knapt møre. Bland i bacon og hvitløk og server grønnsaksblandingen varm til kjøttet.

Lignende oppskrifter