Oppskrift på Reinsdyrstek med smørdampede rotgrønnsaker
0

Reinsdyrstek med smørdampede rotgrønnsaker

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Reinsdyrstek er en klassisk reinsdyrrett som er enkel å lage og lett å servere til mange. Med smørdampede grønnsaker og sellerirotmos vil du garantert imponere gjestene.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kjøtt og sjysaus

1 ⅕ kilogramsurret reinsdyrstek
1 spiseskjeeinebær
1 teskjesalt
½ teskjepepper
1 spiseskjetørket timian
2 desilitervann
100 gramTINE Meierismør

Smørdampede grønnsaker

2 stkgulrøtter
¼ stkkålrot
1 stkpersillerot
3 spiseskjeTINE Meierismør
2 desilitervann
½ teskjesalt
½ teskjepepper

Sellerirotmos

1 stksellerirot
100 gramTINE Meierismør
½ teskjesalt
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 100 °C. Knus einebær og gni steken med einebær, salt, pepper og timian. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og stek i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på 62 °C, 1,5-2 timer.
  2. Skrell og del gulrøtter, kålrot og persillerot i terninger. Ha i en kjele med smør, vann, salt og pepper og kok møre, ca. 10 minutter.
  3. Skrell og del sellerirot i biter. Kok mør i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og mos med smør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Du kan også gjerne servere kokte poteter til, og heller ha sellerirot sammen med de smørdampede rotgrønnsakene.

  4. La kjøttet hvile i 20 minutter. Varm en panne med smør og brun kjøttet gyllent raskt på alle sider. Legg til side og ha i vann og stekesjyen fra formen og la småkoke mens du skraper opp restene i pannen med en tresleiv. Visp inn kaldt smør rett før servering.

Tips:

Det er lurt å bruke et presist steketermometer når du steker større stykker kjøtt sånn som en hel stek. Tykkelsen på steken vil påvirke steketiden. Kjernetemperaturen på reinsdyrstek bør være mellom 62-65 °C.

Kommentarer

Produkter i oppskriften