Rask wok med biff og cashewnøtter

Rask wok med biff og cashewnøtter

0
40
Enkel30 min
Wok er rask og god hverdagsmiddag. I denne oppskriften finner du godsaker som oksefilet, østerssopp, paprika, purre, stangselleri, hvitløk, ingefær og cashewnøtter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 240 g
    ris
  • 400 g
    oksefilet
  • 200 g
    østerssopp eller annen type sopp
  • 1 stk
    grønn paprika
  • 1 stk
    gul paprika
  • 2 stk
    purre
  • 4 stilker
    stangselleri
  • 3 cm
    frisk ingefær
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 3 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • 3 ss
    soyasaus
  • 1 ss
    sitronsaft
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 50 g
    cashewnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig med resten av maten.

  2. 2

    Skjær kjøtt i tynne strimler.

  3. 3

    Rens sopp og skjær den i små biter. Skyll, rens og skjær paprika, purre og stangselleri i jevnstore biter. Dette er viktig for at alt sammen skal få lik steketid. Finhakk ingefær og hvitløk.

  4. 4

    Ha olje i en middels varm wok eller stekepanne, og stek soppen til det meste av væsken i den har fordampet, ca. 5 minutter. Ta soppen ut av panna.

  5. 5

    Stek kjøttet på sterk varme i olje til det har fått en fin stekeskorpe, i 3–5 minutter.

  6. 6

    Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, purre og stangselleri. Stek videre til de har blitt forholdvis myke, i 3–5 minutter. Ha i soppen.

  7. 7

    Rør inn soyasaus og sitronsaft, og la retten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø cashewnøtter på toppen og server med ris.

Tips

Nesten alle typer kjøtt og fisk passer i en wok, så her er det bare å bruke akkurat det du selv har lyst på!

Del denne oppskriften: