Oppskrift på Pepperbiff med lun tomat og chevresalat
0

Pepperbiff med lun tomat- og Chevresalat

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En deilig mør pepperbiff med lune tomater, sammen med salat og Chevre, er like godt i hverdagen som til helgekos.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

12 stkcherrytomater, delt i to
3 spiseskjeolivenolje
1 teskjesalt
½ teskjesukker
1 teskjetørket timian
4 stkbiff av ytrefilet storfe, à 200 gram
1 teskjepepper, grovhakket
1 teskjesalt
2 spiseskjeTINE Meierismør
4 desilitersalatblanding
3 spiseskjeolivenolje
2 spiseskjesitroner, presset
1 stkChevre Naturell Haukeli, i terninger
½ desiliterpeanøtter
½ desilitergresskarkjerner

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Legg tomat i en ildfast form, med skjæreflaten opp. Drypp over olivenolje. Bland salt, sukker og timian, og dryss over. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter.
  3. Krydre kjøtt med salt og pepper. Smelt smør i en panne på sterk varme, brun biffene og etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side (medium stekt). La kjøttet hvile litt før servering.
  4. Vask salat, vend inn olje og sitron, og fordel tomat og Chevre over. Dryss over nøtter og gresskarkjerner.

    Tips:

    Salaten blir ekstra god med litt frisk peppermynte

     

Tips:

Server gjerne med ovnsbakte poteter, pasta eller ris.  

 

Kommentarer

Produkter i oppskriften