Oppskrift på Pølse i form
0

Pølse i form

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gled barna med pølse i form. Falukorv kan du variere med mye godt, som smeltet ost, basilikum og soltørkede tomater.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pølse i form:

600 gramfalukorv (gjerne mager)
8 stkmarinerte soltørkede tomater, hakkede
½ pottebasilikum
2 desiliterJarlsberg® Original, revet

Ris med løk og sukkererter:

3 desiliterris, ukokt
7 desiliterbuljong (grønnsaksbuljongterning + vann)
150 gramsukkererter
1 stkrødløk
¼ teskjenykvernet pepper
½ desiliterbasilikum

Slik gjør du det

    Pølse i form:

  1. Sett stekeovnen på 225°C
  2. Del pølse i store biter og skjær dype snitt i pølsen, men ikke helt igjennom. Fyll snittene i pølsen med soltørket tomat, basilikum og revet ost.
  3. Legg pølsen i en ildfast form og strø over eventuelt over litt ekstra ost. Gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  4. Ris med løk og sukkererter:

  5. Kok ris i grønnsaksbuljong uten lokk i ca. 11 minutter.
  6. Rens og skjær sukkerter og løk i biter. Rør sukkererter og løk i risen når 2 minutter gjenstår av koketiden. Krydre med pepper. Hakk noen basilikumblader og bland dem i risen. Server dette til falukorven.

Tips:

Har du ikke falukorv, kan du bruke røkt kjøttpølse til denne retten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften