Oppskrift på Ovnspannekake med bacon og eple
4

Ovnspannekake med bacon og eple

(64)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Istedenfor å steke pannekaker enkeltvis, kan du lage én stor i langpanne. Her er en oppskrift på ovnspannekake med bacon og eple.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

Ovnspannekake:

1 stkstort eple
140 grambacon
2 ½ desiliterhvetemel
6 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller helmelk
¼ teskjesalt
3 stkegg

Tilbehør:

TINE Cottage Cheese Original
tyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    Ovnspannekake:

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smør en ildfast form. Skrell eple og fjern kjernehuset. Del eple i terninger og legg i formen.
  2. Del bacon i biter og stek i en stekepanne. Fordel baconbiter over eplene i formen.
  3. Pisk sammen hvetemel og halvparten av melken til en glatt røre. Tilsett resten av melken, salt og egg, og pisk sammen. Hell røren i formen.
  4. Stek ovnspannekaken ved 200 °C i 30-35 minutter til den er gjennomstekt.
  5. Tilbehør:

  6. Serveres nylaget med cottage cheese og tyttebærsyltetøy.

Tips:

Ovnspannekaken smaker like godt og blir litt sunnere hvis du erstatter minst halvparten av hvetemelet med grovere/sammalt mel.

Kommentarer

Produkter i oppskriften