Oppskrift på Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris
0

Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris

(35)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En deilig squash kan raskt forvandles til en spennende middag. Vi fyller squashen med kjøttsaus og gratinerer med ost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

ovnsbakt squash:

2 stksquash
2 spiseskjesmeltet TINE Meierismør
½ teskjesalt

ris:

300 gramris, ukokt

fyll:

1 stkløk, finhakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
400 gramkjøttdeig eller karbonadedeig
1 bokshermetiske tomater, hakkede
2 spiseskjeoksebuljong
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjefrisk basilikum evt. samme antall tørket

4 desiliterTINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. ovnsbakt squash:

  3. Skyll og del squash i to på langs. Skrap ut innmaten med en skje. Finnhakk. Legg de uthulte squash-halvdelene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle squashene med smeltet smør og dryss over salt. Stek midt i ovnen i 6–7 minutter.
  4. ris:

  5. Kok ris som anvist på pakken.
  6. fyll:

  7. Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter. Tilsett kjøttdeig eller karbonadedeig, og smuldre opp. Stek i 3 minutter eller til kjøttet er brunet. Tilsett den hakkede innmaten fra squashene og stek videre i 3–4 minutter.
  8. Tilsett hermetisk tomat, buljong, salt, pepper og basilikum. Kok opp, og la det trekke uten lokk i minst 5 minutter.

    Tips:

    Du kan erstatte buljong med fond.

  9. Legg stuingen i squash-halvdelene og dryss over ost. Gratiner under grillen eller høyt i varm stekeovn i ca. 5 minutter, til osten får en gyllen farge.

Tips:

Bruk gjerne andre grønnsaker, f.eks. paprika eller aubergine.

Kommentarer

Produkter i oppskriften