Oppskrift på Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris

En deilig squash kan raskt forvandles til en spennende middag. Vi fyller squashen med kjøttsaus og gratinerer med ost.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Bruk gjerne andre grønnsaker, f.eks. paprika eller aubergine.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.

ovnsbakt squash:

  1. Skyll og del squash i to på langs. Skrap ut innmaten med en skje. Finnhakk. Legg de uthulte squash-halvdelene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle squashene med smeltet smør og dryss over salt. Stek midt i ovnen i 6–7 minutter.

ris:

  1. Kok ris som anvist på pakken.

fyll:

  1. Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter. Tilsett kjøttdeig eller karbonadedeig, og smuldre opp. Stek i 3 minutter eller til kjøttet er brunet. Tilsett den hakkede innmaten fra squashene og stek videre i 3–4 minutter.

  2. Tilsett hermetisk tomat, buljong, salt, pepper og basilikum. Kok opp, og la det trekke uten lokk i minst 5 minutter.

    Du kan erstatte buljong med fond.

  3. Legg stuingen i squash-halvdelene og dryss over ost. Gratiner under grillen eller høyt i varm stekeovn i ca. 5 minutter, til osten får en gyllen farge.

Lignende oppskrifter