Oppskrift på Oksehaleragu med hjemmelaget pasta

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Oksehaleragu med hjemmelaget pasta

En dag du har god tid og vil skjemme bort familie og venner med et ekte, hjemmelaget måltid bør du prøve oksehaleragu med hjemmelaget pasta. Få gjerne med deg barna på pastalagingen.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: Oksehale er både rimelig og smaksrikt, men finner du det ikke kan du bruke annet kokekjøtt, som høyrygg eller bog. Velg gjerne det du finner som er økologisk.

Slik gjør du

 1. Kjør egg, mel, salt og olivenolje sammen i en kjøkkenmaskin med knivblad eller smuldre sammen til en smidig deig med hendene. Ha deigen på et melet bord og kna den godt og lenge, ca. 20 minutter. Det gjør pastaen elastisk og smidig. Du kan også elte pastadeigen i kjøkkenmaskinen med eltekrok, omtrent 10 minutter

 2. Pakk deigen i plast og la den hvile i 1 time i kjøleskapet. Del deigen i mindre emner og bruk en pastamaskin til å rulle deigen til ønsket tykkelse og form, f.eks. spagetti, tagliatelle eller pappardelle.

  Har du ikke pastamaskin kan du kjevle emnene tynne, rundt 2-3 mm. Legg gjerne deigen mellom to lag plastfolie for å lette kjevlingen. Bruk godt med mel, rull løst sammen og skjær i strimler.

 3. Forvarm ovnen til 220 °C. Ha oksehalene i en ildfast form, krydre med salt og pepper og drypp over olje. Stek i ovnen i 25 minutter til kjøttet er brunt og karamellisert på utsiden. Snu en gang underveis.

 4. Del purre, stangselleri og gulrøtter i grove biter, og fres gyllent i en stor gryte med smør. Grovhakk timian og rosmarin, og tilsett sammen med laurbærblad og oksehaler. Hell på nok vann til akkurat dekket og småkok under lokk i 3 timer.

 5. Sil av kraften og sett til side. Pill kjøttet fra oksehalene. Finhakk løk og hvitløk og fres i en gryte med smør til blankt. Rør inn tomatpuré og fres i 1 minutt. Hell i hermetiserte tomater og kraft og kok opp. La småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn oksehalekjøtt og rømme.

 6. Kok opp en stor gryte med vann og litt salt. Ha i pasta og kok i 3-4 minutter. Hell av vannet og server med oksehaleragu, halverte cherrytomater, finhakket bladpersille og revet parmesan.

Lignende oppskrifter