Oppskrift på nachos med enkel guacamole

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Nachos med enkel guacamole

Meksikansk nachos er gjerne knyttet til taco og fredagkosen, men hvorfor ikke lage denne enkle retten til hverdags?

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Vil du variere, kan du helle over et glass med ferdiglaget salsa før du strør over osten og gratinerer i ovnen.

Slik gjør du

Gratinerte nachos:

  1. Sett stekeovnen på 225 °C, eller 200 °C grader dersom du benytter varmluftsfunksjonen. Finn fram en ildfast form.

  2. Skrell og finhakk løk. Skjær et snitt på langs av chilien og skrap ut alle frøene (med mindre du liker det skikkelig sterkt). Finhakk chili og hvitløk.

  3. Ha olje i en stekepanne på middels sterk varme, og stek kjøttdeig sammen med chili, løk og hvitløk. Tilsett tacokrydder og bland godt før du har i vann. Åpne boksen med de brune bønnene og hell av vannet. Ha bønnene i kjøttblandingen og rør rundt.

  4. Legg nachochips i bunnen av en ildfast form og ha kjøttblandingen oppå. Strø over revet ost, og deretter vårløk.

  5. Stek nachos midt i ovnen til osten er gyllenbrun, ca. 15 minutter.

guacamole:

  1. Ta ut avokadosteinene og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper.

Lignende oppskrifter