Oppskrift på nachos med enkel guacamole
5

Nachos med enkel guacamole

(72)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Meksikansk nachos er gjerne knyttet til taco og fredagkosen, men hvorfor ikke lage denne enkle retten til hverdags?

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Gratinerte nachos:

1 stkløk
1 stkrød chili
1 stkhvitløksfedd
2 spiseskjerapsolje, solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
400 gramkjøttdeig
1 pakketacokrydder
1 desilitervann
1 boksbrune bønner à 400 g
1 posenachochips
100 gramNorvegia® Revet eller annen revet gulost
2 posevårløk

guacamole:

2 stkavokadoer
1 stkhvitløksfedd
½ stklime, saften
1 spiseskjeTINE Lettrømme 18 % (kan sløyfes)
¼ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper

Slik gjør du det

    Gratinerte nachos:

  1. Sett stekeovnen på 225 °C, eller 200 °C grader dersom du benytter varmluftsfunksjonen. Finn fram en ildfast form.
  2. Skrell og finhakk løk. Skjær et snitt på langs av chilien og skrap ut alle frøene (med mindre du liker det skikkelig sterkt). Finhakk chili og hvitløk.
  3. Ha olje i en stekepanne på middels sterk varme, og stek kjøttdeig sammen med chili, løk og hvitløk. Tilsett tacokrydder og bland godt før du har i vann. Åpne boksen med de brune bønnene og hell av vannet. Ha bønnene i kjøttblandingen og rør rundt.
  4. Legg nachochips i bunnen av en ildfast form og ha kjøttblandingen oppå. Strø over revet ost, og deretter vårløk.
  5. Stek nachos midt i ovnen til osten er gyllenbrun, ca. 15 minutter.
  6. guacamole:

  7. Ta ut avokadosteinene og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Vil du variere, kan du helle over et glass med ferdiglaget salsa før du strør over osten og gratinerer i ovnen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften