Moussaka med Cottage Cheese

Moussaka med Cottage Cheese

0
71
Enkel60 min
Du har kanskje vært i Hellas og spist denne klassikeren? Du lager den enkelt hjemme og med denne oppskriften er det et supert alternativ til middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

KJØTTSAUS

  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    rød paprika
  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
  • 400 g
    karbonadedeig
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 4 dl
    hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss
    Dijonsennep
  • 4 ss
    hakket persille
  • 1 ss
    worcestershiresaus

OSTESAUS

TIL SERVERING

  • 2 stk
    vårløk
  • 20 stk
    cherrytomater
  • 1 pose
    salatblanding
  • ½ stk
    sitron
  • 2 ss
    olivenolje
  • 4 dl
    sorte oliven

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og paprika, og finhakk hvitløk. Fres mykt i smør i en gryte, ca. 3 minutter. Ha i karbonadedeigen og brun i ca. 5 minutter mens den hakkes i biter.

  2. 2

    Rør inn tomatpuré, hermetiske tomater, sennep, persille og worcestersaus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Du kan droppe kjøtt helt i denne retten og bruke bønner i stedet. Vend inn kokte bønner i tomatsausen på slutten av koketiden.

  3. 3

    Kjør yoghurt, Cottage Cheese, muskat, parmesan, Jarlsberg® og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn saus.

  4. 4

    Del aubergine i skiver og stek skivene på begge sider i en teflonpanne til gylne. Legg aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Avslutt med ostesaus.

  5. 5

    Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til overflaten er gyllen.

  6. 6

    Finsnitt vårløk og del tomater i to. Vend med salat, sitronsaft og olivenolje. Server salat og oliven til moussaka.

Tips

Bytt gjerne ut karbonadedeigen med kvernet lammekjøtt som i originalen.

Del denne oppskriften: