Oppskrift på Medisterkaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Medisterkaker

Hjemmelagde medisterkaker hører for mange julen til, men det er like godt hele året.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Det er viktig for et godt sluttresultat at alle råvarene har tilnærmet lik temperatur, og at de er så kalde som mulig.

Slik gjør du

potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

medisterkaker:

  1. Medisterdeig og melk bør ha samme, kalde temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt. Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen, og øk etterhvert.

  2. Rør 2/3 av væsken inn i deigen. Pass på at medisterdeigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på med mer melk. Tilsett potetmel, pepper, muskat og ingefær. Spe i resten av melken.

  3. Form runde kaker som du steker gylne i en stekepanne med smør. Trekk medisterkakene gjerne i en gryte med kraft, buljong eller vann i ca. 10 minutter.

brun saus:

  1. Lag jevning ved å blande mel og melk i et tett glass eller en mikromikser, og bland eller rist det til det er klumpfritt. Kok opp kraft eller sjy, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.

  2. Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus. Smak til med salt.

    Server medisterkaker med brun saus, potet og tyttebærsyltetøy.

Lignende oppskrifter