Marokkansk lammegryte med korianderyoghurt

Marokkansk lammegryte med korianderyoghurt

5
47
Enkel120 min
En smaksrik gryte med lammekjøtt og marokkanske krydderier som spisskummen, kanel og koriander. Perfekt mat å lage til mange eller fordele på flere middager utover uken.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 kg
    utbeinet lammelår , i biter
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 3 ss
  • 2 stk
    rød chili , finhakket
  • 3 stk
    rødløk , hakket
  • 3 ss
    finhakket ingefærrot
  • 3 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 stk
    kanelstang
  • 2 stk
    nellikspikre
  • 3 stk
    kardemommekjerner
  • ¼ ts
    revet muskat
  • 2 stk
    stjerneanis
  • 1 ts
    spisskummen
  • 1 l
    hønsebuljong
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 1 stk
    laurbærblad
  • 1 dl
    soyasaus
  • 1 dl
    sviske , grovhakket
  • 3 ss
    lønnesirup
  • 2 stk
    lime
  • 4 dl
    frisk koriander

Søtpotetmos

Korianderyoghurt

Slik gjør du det

  1. 1

    Trim lammekjøttet for fett og del i grove biter. Krydre med salt og pepper og brun kjøttet i en gryte med litt av smøret på høy varme. Legg til side.

  2. 2

    Del chili i to, skrap ut frøene og finhakk. Fres med resten av smøret og hakket rødløk, ingefær og hvitløk. Knus nellik, kardemomme, muskat, stjerneanis og spisskummen i en morter og ha det i gryta. Fres i ca. 5 minutter. Tilsett hønsebuljong, hermetiske tomater, laurbærblad, kanel og koriander.

  3. 3

    Kok opp og ha i kjøttet. La koke 90 minutter under lokk. Rør inn soyasaus, svisker og saften fra lime.

  4. 4

    Skrell søtpotet og del i grove biter. Kok møre i vann. Hell av vannet, men spar på litt av det. Mos kokt søtpotet med smør. Spe eventuelt med litt av kokevannet. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Synes du det blir for søtt med søtpotet, kan du lage mos av vanlige poteter.

  5. 5

    Finhakk koriander og vend med yoghurt. Server lammegryte med søtpotetmos og en klatt korianderyoghurt.

Tips

Til denne gryteretten er det også godt med ris til. Gjør den gjerne litt mer eksotisk ved å blande inn mandler og rosiner.

Del denne oppskriften: