Oppskrift på Marokkansk lammegryte

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Marokkansk lammegryte

Lam i gryte med eksotiske smaker fra Marokko er en hit på menyen. Potetmos er perfekt tilbehør til denne retten.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Kjøtt med bein gir mer smak til en gryterett som denne, men du kan bruke renskåret kjøtt også.

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i biter og fres gyllent i gryta sammen med smør. Ha i finhakk hvitløk og løk mot slutten og fres mykt.

  2. Dryss over hvetemel, spisskummen, salt og pepper og fres i 2 minutter under omrøring.

  3. Rør inn tomatpuré og fres noen minutter til. Hell over knuste tomater, fløte og kraft og kok opp.

  4. Skrell og del gulrot, søtpotet og aprikos i biter og ha i gryten. Sett på lokk og la småkoke i ca. 1 time. Ta av lokket og kok i 20 minutter eller til kjøttet er mørt og sausen tykk.

    Du kan også la retten koke i ovnen på 200 °C i ca. 1,5 time

Potetmos

  1. Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann, 20-25 minutter. Hell av vannet og mos med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Server lammegryten med potetmos og frisk koriander.

    Slik lager du potetmos

Lignende oppskrifter