Oppskrift på Mørk viltgryte

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Mørk viltgryte

Viltgryte er alltid en suksess. Denne er fransk-inspirert og utrolig god. Kraftig på smak og perfekt med godt brød ved siden av.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: Her kan du bruke kjøtt fra for eksempel reinsdyr, hjort, rådyr eller elg.

Slik gjør du

 1. Del kjøtt i biter og ha i en form med laurbærblad og timian. Hell over hvitvin, dekk til og la marinere minst 1 time, gjerne over natten i kjøleskapet.

 2. Sett ovnen på 180 °C. Fisk kjøttet opp med en hullsleiv og krydre med salt og pepper. Spar på vinen. Brun kjøttet i en panne med smør og ha over i en gryte, gjerne i jern, som tåler å stå i ovnen.

 3. Finhakk hvitløk og skrell og del sjalottløk i to. Skrell og del gulrot, sellerirot og persillerot i biter. Brun grønnsakene i pannen med mer smør og ha over i gryten med kjøttet.

 4. Hell vinen i pannen og kok ut ved å skrape løs alt som har festet seg i bunnen av pannen med en tresleiv. Hell over i gryten og tilsett kraft. Sett kjelen i ovnen med lokk og la koke i ca. 1 time eller til kjøttet er mørt.

 5. Del bacon i biter og sopp i to. Fres sprø og gylne i en varm panne med smør. Vend inn i gryten før servering. Server med godt brød og smør.

  Det er også veldig godt med potetmos til denne retten.

Lignende oppskrifter