Oppskrift på Mørk viltgryte
6

Mørk viltgryte

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Viltgryte er alltid en suksess. Denne er fransk-inspirert og utrolig god. Kraftig på smak og perfekt med godt brød ved siden av.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kilogramviltkjøtt med bein
1 stklaurbærblad
2 kvisttimian
5 desiliterhvitvin
1 teskjesalt
½ teskjepepper
100 gramTINE Meierismør til steking
2 stkhvitløksfedd
8 stksjalottløk
2 stkgulrøtter
¼ stksellerirot
1 stkpersillerot
3 desiliterviltkraft
6 skivertykt bacon
10 stkaromasjampinjonger

Til servering

8 stkbrødskiver
4 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Del kjøtt i biter og ha i en form med laurbærblad og timian. Hell over hvitvin, dekk til og la marinere minst 1 time, gjerne over natten i kjøleskapet.
  2. Sett ovnen på 180 °C. Fisk kjøttet opp med en hullsleiv og krydre med salt og pepper. Spar på vinen. Brun kjøttet i en panne med smør og ha over i en gryte, gjerne i jern, som tåler å stå i ovnen.
  3. Finhakk hvitløk og skrell og del sjalottløk i to. Skrell og del gulrot, sellerirot og persillerot i biter. Brun grønnsakene i pannen med mer smør og ha over i gryten med kjøttet.
  4. Hell vinen i pannen og kok ut ved å skrape løs alt som har festet seg i bunnen av pannen med en tresleiv. Hell over i gryten og tilsett kraft. Sett kjelen i ovnen med lokk og la koke i ca. 1 time eller til kjøttet er mørt.
  5. Del bacon i biter og sopp i to. Fres sprø og gylne i en varm panne med smør. Vend inn i gryten før servering. Server med godt brød og smør.

    Tips:

    Det er også veldig godt med potetmos til denne retten.

Tips:

Her kan du bruke kjøtt fra for eksempel reinsdyr, hjort, rådyr eller elg.

Kommentarer

Produkter i oppskriften