Oppskrift på Lettsaltet lammelår

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Lettsaltet lammelår

For mange er julefrokosten høydepunktet i julen. Her har du en oppskrift på lettsaltet lammelår med deilig salt- og røksmak.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Server gjerne med waldorfsalat, grov sennep og tørkede aprikoser til.

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125 °C. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av låret. Pass på at termometeret ikke treffer beinet.

  2. Pakk låret inn i aluminiumsfolie. Legg det i en langpanne og varm låret til termometeret viser ca 70 °C.

    Et lammelår på ca 2,5 kg tar 2–3 timer å steke. Men denne tiden er kun veiledende, og for å få låret slik du ønsker det, er det viktig å bruke steketermometer.

  3. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.

Lignende oppskrifter