Oppskrift på Lettsaltet lammelår
0

Lettsaltet lammelår

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

For mange er julefrokosten høydepunktet i julen. Her har du en oppskrift på lettsaltet lammelår med deilig salt- og røksmak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stklammelår lett saltet og røkt, ca 2,5 kg

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 125 °C. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av låret. Pass på at termometeret ikke treffer beinet.
  2. Pakk låret inn i aluminiumsfolie. Legg det i en langpanne og varm låret til termometeret viser ca 70 °C.

    Tips:

    Et lammelår på ca 2,5 kg tar 2–3 timer å steke. Men denne tiden er kun veiledende, og for å få låret slik du ønsker det, er det viktig å bruke steketermometer.

  3. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.

Tips:

Server gjerne med waldorfsalat, grov sennep og tørkede aprikoser til.

Kommentarer