Oppskrift på  Lam- og grønnsaksform
0

Lam- og grønnsaksform

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En varmende gryte med lam og grønnsaker er perfekt søndagsmiddag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 skiverlammelår
2 spiseskjeTINE Økologisk Meierismør
3 stkgulrøtter
2 stkpersillerøtter
1 stksøtpotet
3 stkrødbeter
2 stkvårløk
1 stkhvitløk
8 stksmå poteter
2 kvistrosmarin
2 kvisttimian
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 stklaurbærblader
3 spiseskjeolivenolje
2 desiliterkraft

TZATZIKI

1 stkagurk
1 teskjesalt
4 desiliterTINE Økologisk Yoghurt Naturell
1 teskjepepper
2 spiseskjemynte

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Del lammelårskiver i to og fres raskt i en stekepanne med smør til godt brunet. Ha over i en stor leirgryte, jerngryte eller ildfast form.

    Tips:

    Bytt ut skivet lammelår med annet grytekjøtt, som fårikål eller bog – etter hva du finner av økologisk kjøtt.

  2. Del gulrot, persillerot, søtpotet og beter i biter, gjerne fra rot til stilk. Del vårløk i grove biter, del hvitløk i fedd, men la skallet sitte og ha alle grønnsakene i formen med poteter. Tilsett rosmarin, timian, salt, pepper og laurbærblad og hell over olivenolje og kraft.
  3. Sett lokk på gryten eller dekk godt med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. La den koke i ca. 2 timer eller til kjøttet er mørt.
  4. Riv agurk grovt på et rivjern, ha det over i en bolle og dryss med salt. La stå å trekke i ca. 20 minutter. Klem ut så mye væske som mulig og bland agurken med yoghurt, pepper og finhakket mynte til tzatziki.
  5. Server lammekjøtt, grønnsaker og sjyen fra gryten med tzatziki, brød og smør til.

Tips:

En slik gryte er perfekt til å bruke opp det du har til overs av grønnsaker. Har du rester av feta eller chevre, er det også godt å smuldre i ved servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften