Lam i rømme og dill

Lam i rømme og dill

7
46
Enkel60 min
Dette er en gammel, tradisjonell oppskrift på en gryterett med lam, rømme, dill og sopp. En perfekt søndagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    renskåret lammekjøtt
  • 2 ss
  • 2 dl
    vann
  • 200 g
    aromasopp eller sjampinjong
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 3 dl
    TINE® Lettrømme 17 % , lettrømme eller TINE Crème Fraîche Lett
  • 1 bunt
    dill
  • 800 g
    poteter

Frisk salat med bønner

  • 200 g
    aspargesbønner
  • 2 stk
    hjertesalat
  • 1 stk
    fennikel
  • ½ stk
    sitron
  • 3 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær lammekjøtt i terninger og brun det i smør i en stekepanne på middels høy varme. Ha kjøttet i en gryte. Hell 2 dl vann i stekepannen og gi kraften ett oppkok og hell over i gryten med kjøttet.

  2. 2

    Del sopp i fire og brun den i stekepannen. Ha det over i gryten og tilsett salt og pepper. Kok opp og la retten småkoke i 30-45 minutter eller til lammekjøttet er mørt.

  3. 3

    Kok poteter møre i vann. Hell av vannet og la dampe av. Kok bønner et par minutter i lettsaltet vann. Skyld raskt i kaldt vann. Del bønnene i to, riv salat i biter og finsnitt fennikel. Press sitron og vend bønner, salat og fennikel i sitronsaften med olje, salt og pepper.

  4. 4

    Rør rømme og hakket dill inn i lammegryten og kok opp igjen før servering. Server med kokte poteter og frisk salat.

    Tips

    Hvis du synes sausen blir for tynn, kan du jevne den med litt maizena rørt ut i litt kaldt vann.

Tips

Har du ikke lammekraft kan du bruke annen kjøttkraft eller vann med buljong.

Del denne oppskriften: