Oppskrift på lam i rømme og dill
3

Lam i rømme og dill

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en gammel, tradisjonell oppskrift på en gryterett med lam, rømme, dill og sopp. En perfekt søndagsmiddag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramrenskåret lammekjøtt
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 desilitervann
200 gramaromasopp eller sjampinjong
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
3 desiliterTINE Lettrømme 18 %, lettrømme eller TINE Crème Fraîche Lett
1 buntdill
800 grampoteter

Frisk salat med bønner

200 gramaspargesbønner
2 stkhjertesalat
1 stkfennikel
½ stksitroner
3 spiseskjeolivenolje
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Skjær lammekjøtt i terninger og brun det i smør i en stekepanne på middels høy varme. Ha kjøttet i en gryte. Gi kraften ett oppkok i stekepannen og hell over i gryten med kjøttet.
  2. Del sopp i fire og brun den i stekepannen. Ha det over i gryten og tilsett salt og pepper. Kok opp og la retten småkoke i 30-45 minutter eller til lammekjøttet er mørt.
  3. Kok poteter møre i vann. Hell av vannet og la dampe av. Kok bønner et par minutter i lettsaltet vann. Skyld raskt i kaldt vann. Del bønnene i to, riv salat i biter og finsnitt fennikel. Press sitron og vend bønner, salat og fennikel i sitronsaften med olje, salt og pepper.
  4. Rør rømme og hakket dill inn i lammegryten og kok opp igjen før servering. Server med kokte poteter og frisk salat.

    Tips:

    Hvis du synes sausen blir for tynn, kan du jevne den med litt maizena rørt ut i litt kaldt vann.

Tips:

Har du ikke lammekraft kan du bruke annen kjøttkraft eller vann med buljong.

Kommentarer

Produkter i oppskriften