Oppskrift på Kotelettgrateng

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kotelettgrateng

Epler og koteletter passer fint sammen og blir raskt en favoritt hos barna. Karri og crème fraîche gir gratengen ekstra smak.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C varmluft, 220 °C dersom du bruker over/undervarme.

  2. Fjern kjernehus og skjær eple i skiver. Skrell løk og kutt den i fine skiver.

  3. Stek kotelett i olje i stekepanne på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg deretter kotelettene i en smurt ildfast form.

  4. Stek epler og løk i stekepanne til løken mykner, ca. 5 minutter. Legg det over kjøttet i den ildfaste formen.

  5. Fres karri i olje på middels sterk varme i ca. 2 minutter. Rør matfløte og crème fraîche inn i karrioljen. Smak til med kajennepepper og vanlig pepper.

  6. Hell sausen over kjøttet i den ildfaste formen og stek i ovnen i ca. 15 minutter.

  7. Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig ca. samtidig som kotelettgratengen.

Lignende oppskrifter