Kotelettgrateng

Kotelettgrateng

0
17
Enkel30 min
Epler og koteletter passer fint sammen og blir raskt en favoritt hos barna. Karri og crème fraîche gir gratengen ekstra smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C varmluft, 220 °C dersom du bruker over/undervarme.

  2. 2

    Fjern kjernehus og skjær eple i skiver. Skrell løk og kutt den i fine skiver.

  3. 3

    Stek kotelett i olje i stekepanne på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg deretter kotelettene i en smurt ildfast form.

  4. 4

    Stek epler og løk i stekepanne til løken mykner, ca. 5 minutter. Legg det over kjøttet i den ildfaste formen.

  5. 5

    Fres karri i olje på middels sterk varme i ca. 2 minutter. Rør matfløte og crème fraîche inn i karrioljen. Smak til med kajennepepper og vanlig pepper.

  6. 6

    Hell sausen over kjøttet i den ildfaste formen og stek i ovnen i ca. 15 minutter.

  7. 7

    Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig ca. samtidig som kotelettgratengen.

Del denne oppskriften: