Oppskrift på Kotelettgrateng
0

Kotelettgrateng

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Epler og koteletter passer fint sammen og blir raskt en favoritt hos barna. Karri og crème fraîche gir gratengen ekstra smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkepler
1 stkløk
4 stkrøkte nakkekoteletter
2 spiseskjesolsikkeolje, raspolje eller annen nøytral olje til steking
2 teskjekarri
2 desiliterTINE Matfløte
2 spiseskjeTINE Crème Fraîche Original
¼ teskjekajennepepper
½ teskjepepper
240 gramris

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C varmluft, 220 °C dersom du bruker over/undervarme.
  2. Fjern kjernehus og skjær eple i skiver. Skrell løk og kutt den i fine skiver.
  3. Stek kotelett i olje i stekepanne på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg deretter kotelettene i en smurt ildfast form.
  4. Stek epler og løk i stekepanne til løken mykner, ca. 5 minutter. Legg det over kjøttet i den ildfaste formen.
  5. Fres karri i olje på middels sterk varme i ca. 2 minutter. Rør matfløte og crème fraîche inn i karrioljen. Smak til med kajennepepper og vanlig pepper.
  6. Hell sausen over kjøttet i den ildfaste formen og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
  7. Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig ca. samtidig som kotelettgratengen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften