Oppskrift på Koteletter med urtesaus
0

Koteletter med urtesaus

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Svinekoteletter er rimelig og god middagsmat. Server kotelettene med denne gode og syrlige urtesausen og valnøtter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

potet:

8 stkpoteter

kotelett:

4 stknakkekoteletter
2 spiseskjeTINE Meierismør (til steking)

Urtesaus:

½ stkløk
1 ½ spiseskjehvetemel
1 ½ desilitervann
2 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stkbuljongterning
½ spiseskjesitronsaft
½ desiliterhakket persille
½ desiliterhakket basilikumblader
¼ teskjesalt
½ teskjepepper
½ desiliterhakkede valnøtter

Salat:

1 stkisbergsalat

Slik gjør du det

    Potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
  2. Kotelett:

  3. Brun kotelettene i halvparten av smøret, 3 minutter på hver side.

    Tips:

    La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

  4. Urtesaus:

  5. Rens og hakk løken. Fres den i resten av smøret. Strø på mel og spe med vann, TINE Lett Crème Fraîche, buljongterning og sitron. Kok opp.
  6. Legg i persille, basilikum og koteletter. Smak til med salt og pepper. Strø over nøtter.
  7. Salat:

  8. Vask og skjær opp salat.

Tips:

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før du serverer.

Kommentarer

Produkter i oppskriften