Oppskrift på Koteletter med soppsaus
6

Koteletter med soppsaus

(24)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Svinekoteletter trenger ikke være en kjedelig hverdagsmiddag. Med soppsaus, tomatsalat og potetbåter blir det rene festmaten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stkpoteter

Nakkekoteletter med soppsaus:

200 gramsjampinjong
2 spiseskjeTINE Meierismør, til steking
4 stknakkekoteletter eller andre type koteletter
2 desilitervann
½ stkkjøttbuljong eller 2 teskje kalvefond fra flaske
2 spiseskjefersk timian eller tørket
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du det

    Potet:

  1. Skjær potet i skiver og stek.
  2. Nakkekoteletter med soppsaus:

  3. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.
  4. Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.

    Tips:

    Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.

  5. Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche. La det koke opp igjen.

    Tips:

    Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.

Tips:

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Bruk sterk varme og legg ikke for mye kjøtt i pannen samtidig.

Kommentarer

Produkter i oppskriften