Oppskrift på Koteletter med soppsaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Koteletter med soppsaus

Svinekoteletter trenger ikke være en kjedelig hverdagsmiddag. Med soppsaus, tomatsalat og potetbåter blir det rene festmaten.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Bruk sterk varme og legg ikke for mye kjøtt i pannen samtidig.

Slik gjør du

Potet:

  1. Skjær potet i skiver og stek.

Nakkekoteletter med soppsaus:

  1. Skjær sjampinjong i skiver. Varm litt smør i en panne og stek soppen på svak varme. Ta soppen ut av panna.

  2. Stek koteletter pent brune, ca. 2 minutter på hver side, på sterk varme. Legg lokk på panna og la kotelettene ettersteke med platen avslått.

    Nakkekoteletter har isprengt fett i kjøttet, mens svinekoteletter har fettet sittende rundt kanten av kjøttet. Du kan skjære bort fettet før du serverer.

  3. Ta kotelettene opp og hold dem varme. Legg soppen tilbake i stekepanna, spe på med vann og buljong. La det koke i ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche. La det koke opp igjen.

    Server gjerne med litt med fersk timian på toppen.

Lignende oppskrifter