Oppskrift på Koteletter med kryddersmør
0

Koteletter med kryddersmør

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Koteletter av svin er rask, billig og enkel hverdagsmat. Her er oppskrift på en enkel middag med sitronsmør, tomater og ris.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kotelett:

4 stknakkekoteletter (eller magrere svinekoteletter)
Littsalt og pepper

Ris:

300 gukokt fullkornsris eller vanlig ris (ca 3 dl), eller pasta

Grønnsaker:

100 gsjampinjong eller annen sopp
200 gaspargesbønner eller andre grønne bønner
1 stkrødløk
2 ssTINE Meierismør til steking

Sitronsmør:

100 gTINE Meierismør
2 tsrevet sitronskall
½ stkhvitløksfedd, presset
Littsalt og pepper

Slik gjør du det

  • Kotelett:

    1. Tørk kotelett godt og stek dem i varm panne i smør, ca 2 minutter på hver side. Trekk pannen av varmen og legg på lokk. La kotelettene stå i 5-10 minutter.

      Tips:

      La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

  • Ris:

    1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Grønnsaker:

    1. Del sopp i skiver, bønner i mindre biter og rødløk i båter. Stek så sopp og grønnsaker i smør i panne til det er mørt, ca 10 minutter.
  • Sitronsmør:

    1. Rør sammen smør, revet sitronskall, hvitløk, salt og pepper og server det til kotelettene og grønnsakene sammen med ris eller pasta.

Tips:

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før du serverer.

Kommentarer

Produkter i oppskriften