Oppskrift på Koteletter med honning og sennep
2

Koteletter med honning og sennep

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlige og saftige koteletter stekt med honning, sennep, karri og ananas. Stek kotelettene på grillen, eller bruk stekepanna.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ris:

240 gramukokt ris

Kotelett:

4 stkkoteletter av svin eller storfe

Marinade:

400 gramananasringer (1 boks = 400 g)
1 desiliterhonning
1 spiseskjesennep
1 teskjekarri
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
¼ teskjechilipulver

Grønnsaker:

2 stkgulrøtter
1 stkløk
1 stkpaprika

Slik gjør du det

    Ris:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. Husk å la risen bli ferdig ca. samtidig som kotelettene og grønnsakene.
  2. Kotelett:

  3. Snitt fettraden på kotelett. Det vil gjøre at de ikke vrir seg under steking/grilling.
  4. Marinade:

  5. Bland 2 ss ananassaft med honning, sennep, karri, salt, pepper og chilipulver. Ha marinaden i en tykk plastpose sammen med kotelettene. Lukk posen og legg den kjølig. Det holder med 10 minutter, men du kan gjerne la den ligge over natten.
  6. Ta kotelettene ut av marinaden og tørk av dem. Grill kotelettene til de er gjennomstekte, 5-7 minutter avhengig av tykkelse.
  7. Grønnsaker:

  8. Kutt gulrot, løk og paprika i biter. Stek dem gjerne på grillen eller i stekepanne.
  9. Legg ananasringene på grillen når kotelettene er nesten ferdigstekt. Sever med ris og grønnsaker.

Tips:

Svinekjøtt blir bare enda bedre av å grilles på svake varme over lengre tid. Hvis du bruker grill, anbefaler vi indirekte varme.

Kommentarer