Koteletter i folie

Koteletter i folie

2
17
Enkel30 min
Koteletter tilberedt i folie gir en saftig smak. Hvitløk, sitron og timian er gode smakskombinasjoner sammen med koteletter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 10 stk
    poteter
  • 4 stk
    nakkekoteletter
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ts
    tørket timian
  • 100 g
    skinkestrimler
  • 250 g
    sjampinjong
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 2 stk
    store tomater
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C, varmluft.

  2. 2

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  3. 3

    Snitt kotelettene langs fettraden for å unngå at de krøller seg under steking.

  4. 4

    Finhakk hvitløk. Bland timian, hvitløk og skinkestrimler. Rens sopp og kutt den i tynne skiver. Bland soppen med sitronsaft. Skold tomat og trekk av skallet. Skjær tomatene i biter.

  5. 5

    Lag 1 stort ark av aluminiumsfolie til hver kotelett. Varm olje på middels sterk varme i en stekepanne. Brun kotelettene godt på begge sider. Krydre med salt og pepper.

  6. 6

    Legg kotelettene på aluminiumsfolien. Ha også på tomat, hvitløk, skinkestrimler og timian. Brett folien sammen over hver kotelett, og legg pakkene på rist i ovnen. Stek dem i ovn i ca, 20 minutter. Server dem gjerne rett fra folien.

Tips

Slik skolder du tomater: 1. Snitt et lite kryss i toppen av tomatene. 2. Kok opp vann i en kasserolle, og legg tomatene forsiktig ned i vannet. 3. La koke noen minutter, til du ser at skallet har løsnet. 4. Legg tomatene over i en bolle med kaldt vann. 5. Nå kan du enkelt fjerne skinnet.

Del denne oppskriften: