Oppskrift på Kjøttkaker med ratatouille
0

Kjøttkaker med ratatouille

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Krydre de gode, gamle kjøttkakene med smaken av Provence og lag en hverdagsmiddag som imponerer hele familien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kjøttkaker:

½ stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 desiliterstrøkavring
1 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stkegg
1 spiseskjeprovencekrydder
500 gramkarbonadedeig
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Ratatouille:

2 stkrødløk i båter
1 stksquash i biter
2 stkpaprika i biter
10 stkdelte, små poteter
2 spiseskjeolivenolje
2 stkhakkede hvitløksfedd
1 spiseskjetimian eller rosmarin
400 gramhakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

    Kjøttkaker:

  1. Hakk løk og hvitløk. Rør sammen strøkavring, melk, løk, hvitløk, egg og provencekrydder i en bolle, og la svelle i 5 minutter.
  2. Kna røren og karbonadedeig til en jevn farse. Krydre med salt og pepper. Form farsen til kaker, og stek dem i smør på alle sider til de er gjennomstekt.
  3. Ratatouille:

  4. Del løk, squash, paprika og poteter i biter. Stek i en stor kjele.
  5. Hakk hvitløk og urter og ha det i kjelen. Tilsett hakkede tomater. Kok under lokk til potetene er møre, i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Bland 50/50 karbonadedeig og svinedeig for enda saftigere kjøttkaker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften