Kjøttkaker med ratatouille

Kjøttkaker med ratatouille

0
5
Enkel40 min
Krydre de gode, gamle kjøttkakene med smaken av Provence og lag en hverdagsmiddag som imponerer hele familien.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttkaker:

  • ½ stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 dl
    strøkavring
  • 1 ½ dl
  • 1 stk
    egg
  • 1 ss
    provencekrydder
  • 500 g
    karbonadedeig
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Ratatouille:

  • 2 stk
    rødløk i båter
  • 1 stk
    squash i biter
  • 2 stk
    paprika i biter
  • 10 stk
    delte, små poteter
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2 stk
    hakkede hvitløksfedd
  • 1 ss
    timian eller rosmarin
  • 400 g
    hakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Hakk løk og hvitløk. Rør sammen strøkavring, melk, løk, hvitløk, egg og provencekrydder i en bolle, og la svelle i 5 minutter.

  2. 2

    Kna røren og karbonadedeig til en jevn farse. Krydre med salt og pepper. Form farsen til kaker, og stek dem i smør på alle sider til de er gjennomstekt.

Ratatouille:

  1. 3

    Del løk, squash, paprika og poteter i biter. Stek i en stor kjele.

  2. 4

    Hakk hvitløk og urter og ha det i kjelen. Tilsett hakkede tomater. Kok under lokk til potetene er møre, i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tips

Bland 50/50 karbonadedeig og svinedeig for enda saftigere kjøttkaker.

Del denne oppskriften: