Oppskrift på Kjøttgryte med sopp
2

Kjøttgryte med sopp

(53)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Velsmakende gryte med mange ulike grønnsaker. Dijonsennep og worcestershiresaus gir middagen litt mer smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

10 stkpoteter
4 stilkstangselleri
8 stktomater
3 stkhvitløksfedd
2 stkløk
300 gramsjampinjong
500 gramflatbiff av storfe
3 spiseskjehvetemel
1 teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 literkjøttbuljong eller kjøttkraft
1 teskjeoregano
1 spiseskjeDijonsennep
1 spiseskjeworcestershiresaus
1 desilitertomatpuré

Slik gjør du det

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  2. Skyll stangselleri og skjær i skiver. Skyll tomat og skjær i store terninger. Finhakk hvitløk. Kutt løk i mindre biter. Del sopp i tykke skiver.
  3. Renskjær kjøtt og del det i terninger. Bland mel, salt og pepper. Vend kjøttbitene i melblandingen. Smelt smør i en gryte. Brun kjøttbitene på middels sterk varme i 3–5 minutter.
  4. La løken frese med kjøttet i ytterligere 3 minutter, eller til den er myk.
  5. Ha buljong, stangselleri, tomat, hvitløk, oregano, dijonsennep, worcestershiresaus og tomatpuré i gryta. Legg på lokk, og la gryta trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 20 minutter. Kok gjerne lenger hvis du har tid.
  6. Ha soppen i gryta og kok videre til soppen er myk, i ca. 5 minutter. Server gryteretten med kokte poteter.

Tips:

Stort sett alle gryteretter smaker like godt hvis de har blitt lagd dagen før. Lag gjerne stor porsjon og frys ned for senere bruk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften