Oppskrift på Karriwok med svinefilet, eple og ananas
0

Karriwok med svinefilet, eple og ananas

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en deilig wok-rett med spennende smakskombinasjoner, som er lekende lett å lage.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 stkpurre
2 stkepler
½ stkananas (evt. hermetisk ananas i biter)
400 gramsvinefileter
2 teskjekarri
2 spiseskjesolsikkeolje, raspolje eller annen nøytral olje til steking
½ teskjesort pepper
1 desiliterSunniva Original Eplejuice
½ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Vask løk, purre og eple og skjær i biter. Fjerne skallet på ananasen med en kniv, og kutt fruktkjøttet i mellomstore biter.
  2. Skjær svinefileten i strimler og bland med karripulver og eventuelt pepper.
  3. Varm opp olje på sterk varme i en wokpanne. Stek kjøttet.

    Tips:

    Har du ikke wokpanne, kan du fint bruke en vanlig stekepanne.

  4. Ha det ferdigstekte kjøttet i en bolle eller tallerken mens du wokker/steker løk, purre, epler og ananas på middels sterk varme i 4-5 minutter.
  5. Tilsett eplejuice og ha kjøttet tilbake i wokpannen Stek i ytterligere 2-3 minutter. Smak til med salt.

Tips:

I det eksotiske hjørnet? Neste gang du lager denne wokken, tilsett en neve cashewnøtter, 1 ts finhakket ingefær og 1-2 bananer i skiver mot slutten av steketiden. Overraskende godt!

Kommentarer

Produkter i oppskriften