Karlas arrabbiata

Karlas arrabbiata

4
16
Enkel90 min
En god arrabbiata-saus er ikke vanskelig å lage fra bunnen av, men den blir bare bedre om du gir den litt ekstra tid.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 100 g
    bacon
  • 1 stk
    løk
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 1 stk
    rød chili
  • 2 ss
    solsikkeolje
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    grillet paprika
  • ¾ stk
    squash
  • 5 dl
    hermetiske tomater
  • 1 dl
    olivenolje
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ts
    tørket chiliflak
  • 3 ss
    balsamicoeddik
  • 2 ss
    worcestershiresaus
  • 400 g
    penne eller annen pasta, ukokt
  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 ss

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Del bacon i biter og finhakk løk, hvitløk og chili. Fres alt i olje på medium varme til løken blir blank og myk.

  2. 2

    Del gulrøtter, paprika og squash i terninger og fres med løken i 3-4 minutter. Rør inn tomat og olivenolje. La det småkoke i 1 time.

  3. 3

    Smak til med salt, pepper, chiliflak, balsamico og worcestershiresaus.

  4. 4

    Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek kjøttdeig brun i litt smør mens du hakker kjøttet i biter. Vend inn i arrabbiata-sausen og server over kokt pasta, gjerne med et dryss parmesan og godt brød med smør.

    Tips

    En ekte arrabbiata lages uten kjøttdeig, så dropp kjøttdeigen om du vil ha retten helt autentisk.

Tips

Du kan justere styrken i chilien ved å tilsett mer chili. Toleransen for sterk mat er veldig forskjellig fra person til person, så om det er mange som skal spise kan det være lurt å servere ekstra chili ved siden av som man kan drysse over etter eget ønske.

Del denne oppskriften: