Oppskrift på Karlas arrabbiata
2

Karlas arrabbiata

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En god arrabbiata-saus er ikke vanskelig å lage fra bunnen av, men den blir bare bedre om du gir den litt ekstra tid.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

100 grambacon
1 stkløk
3 feddhvitløk
1 stkrød chili
2 spiseskjesolsikkeolje
2 stkgulrøtter
1 stkgrillet paprika
¾ stksquash
5 desiliterhermetiske tomater
1 desiliterolivenolje
1 teskjesalt
½ teskjepepper
1 teskjetørket chiliflak
3 spiseskjebalsamicoeddik
2 spiseskjeworcestershiresaus
400 grampenne eller annen pasta, ukokt
400 gramkjøttdeig
2 spiseskjeTINE Meierismør

TIL SERVERING

4 spiseskjerevet parmesan
4 stkrundstykker eller godt brød
2 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Del bacon i biter og finhakk løk, hvitløk og chili. Fres alt i olje på medium varme til løken blir blank og myk.
  2. Del gulrøtter, paprika og squash i terninger og fres med løken i 3-4 minutter. Rør inn tomat og olivenolje. La det småkoke i 1 time.
  3. Smak til med salt, pepper, chiliflak, balsamico og worcestershiresaus.
  4. Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek kjøttdeig brun i litt smør mens du hakker kjøttet i biter. Vend inn i arrabbiata-sausen og server over kokt pasta, gjerne med et dryss parmesan og godt brød med smør.

    Tips:

    En ekte arrabbiata lages uten kjøttdeig, så dropp kjøttdeigen om du vil ha retten helt autentisk.

Tips:

Du kan justere styrken i chilien ved å tilsett mer chili. Toleransen for sterk mat er veldig forskjellig fra person til person, så om det er mange som skal spise kan det være lurt å servere ekstra chili ved siden av som man kan drysse over etter eget ønske.

Kommentarer

Produkter i oppskriften