Oppskrift på Tacopai med kjøttdeig, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Tacopai med kjøttdeig

Oppskrift på en god pai som passer for hele familien. Tacopai er et godt alternativ til fredagstacoen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    paiform, 26 cm i diameter
TIPS!: Hvis du vil ha en magrere pai, kan du bytte ut kjøttdeigen med kyllingkjøttdeig.

Slik gjør du

Ferdig paibunn:

  1. Rull deigen ut og dekk formen. Prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn:

  1. Bland sammen mel, vann og smør i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter.

  2. Sett stekeovnen på 200 °C.

  3. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10–15 minutter. Avkjøl.

fyll:

  1. Stek karbonadedeig i smør stekepannen sammen med hakket løk og finkuttet paprika. Rør inn tacokrydder og crème fraîche. Fordel fyllet i den forstekte paibunnen.

  2. Dryss over ost og stek paien midt i ovnen i 30–35 minutter, til osten er gyllen.

    Server paien med en klatt crème fraîche og pynt med fersk basilikum.

Lignende oppskrifter