Oppskrift på Tacopai med kjøttdeig
23

Tacopai med kjøttdeig

(188)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en god pai som passer for hele familien. Tacopai er et godt alternativ til fredagstacoen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

paiform, 26 cm i diameter

Ingredienser

Ferdig paibunn:

1 stkNå® Paibunn

hjemmelaget paibunn:

3 desiliterhvetemel
2 spiseskjevann
150 gramTINE Meierismør

fyll:

400 gramkarbonadedeig eller kjøttdeig
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 stkløk
2 stkpaprika, gjerne ulik farge
½ posetacokrydder
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 desiliterNorvegia® Revet eller en annen god gulost
1 desiliterbasilikumblader

Slik gjør du det

    Ferdig paibunn:

  1. Rull deigen ut og dekk formen. Prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Hjemmelaget paibunn:

  3. Bland sammen mel, vann og smør i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter.
  4. Sett stekeovnen på 200 °C.
  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10–15 minutter. Avkjøl.
  6. fyll:

  7. Stek karbonadedeig i smør stekepannen sammen med hakket løk og finkuttet paprika. Rør inn tacokrydder og crème fraîche. Fordel fyllet i den forstekte paibunnen.
  8. Dryss over ost og stek paien midt i ovnen i 30–35 minutter, til osten er gyllen. Server paien med en klatt crème fraîche og pynt med fersk basilikum.

Tips:

Hvis du vil ha en magrere pai, kan du bytte ut kjøttdeigen med kyllingkjøttdeig.

Kommentarer

Produkter i oppskriften