Oppskrift på Italiensk bønnegryte
0

Italiensk bønnegryte

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne italienske gryta med bønner er en smaksrik gryte med forskjellige bønner og røkt kjøtt som gir ekstra god smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
2 stkrøkt svinekoteletter kam
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjechilipulver
2 teskjespisskummen
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 stkhermetiske tomater
6 desiliterhønsebuljong, utblandet
2 bokshvite hermetiske bønner
100 gramaspargesbønner

Til servering

4 stkbrødskiver
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjegrovhakket bladpersille, kan sløyfes
4 spiseskjeTINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

  1. Finhakk løk og hvitløk og del kjøtt i terninger. Fres kjøttet i smør, stek til lett brunet, ca. 5 minutter. Vend inn løk og hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.
  2. Krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Tilsett tomater og buljong og la småkoke til kjøttet er mørt, ca. 30 minutter.

    Tips:

    Lag buljong ved å løse opp buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken.

  3. Skyll de hvite bønnene godt, del aspargesbønnene i to og vend inn i gryta. Kok et par minutter, til bønnene er myke.
  4. Smør brødskiver med smør på begge sider og rist dem gylne på begge sider i en varm panne. Del i biter og server på toppen av bønnegryten med rømme og hakket bladpersille.

Tips:

Det finnes et stort utvalg hermetiserte bønner i butikken. Velg gjerne dine favoritter eller bland flere forskjellige typer. Du kan også bruke tørkede bønner. Da må de bløtlegges over natten og kokes møre sammen med kjøttet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften