Italiensk bønnegryte

Italiensk bønnegryte

0
20
Enkel40 min
Denne italienske gryta med bønner er en smaksrik gryte med forskjellige bønner og røkt kjøtt som gir ekstra god smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 stk
    røkt svinekoteletter kam
  • 2 ss
  • ½ ts
    chilipulver
  • 2 ts
    spisskummen
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 6 dl
    hønsebuljong , utblandet
  • 2 bokser
    hvite hermetiske bønner
  • 100 g
    aspargesbønner

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk løk og hvitløk og del kjøtt i terninger. Fres kjøttet i smør, stek til lett brunet, ca. 5 minutter. Vend inn løk og hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.

  2. 2

    Krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Tilsett tomater og buljong og la småkoke til kjøttet er mørt, ca. 30 minutter.

    Tips

    Lag buljong ved å løse opp buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken.

  3. 3

    Skyll de hvite bønnene godt, del aspargesbønnene i to og vend inn i gryta. Kok et par minutter, til bønnene er myke.

  4. 4

    Smør brødskiver med smør på begge sider og rist dem gylne på begge sider i en varm panne. Del i biter og server på toppen av bønnegryten med rømme og hakket bladpersille.

Tips

Det finnes et stort utvalg hermetiserte bønner i butikken. Velg gjerne dine favoritter eller bland flere forskjellige typer. Du kan også bruke tørkede bønner. Da må de bløtlegges over natten og kokes møre sammen med kjøttet.

Del denne oppskriften: