Oppskrift på Indisk lammegryte, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Indisk lammegryte

En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Strø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.

Slik gjør du

  1. Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.

  2. Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.

  3. Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.

    Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.

  4. Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.

  5. Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.

  6. Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.

    Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering. 

  7. Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.

Lignende oppskrifter