Oppskrift på Indisk lammegryte
2

Indisk lammegryte

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkløk, grovhakket
4 stkhvitløksfedd, grovhakket
40 gramfrisk ingefær, grovhakket
1 desiliternøytral matolje
1 teskjegurkemeie
2 teskjespisskummen
2 stkhel kanelstenger
8 stkkardemommekapsler
1 spiseskjemalt garam masala
1 teskjechilipulver
1 spiseskjecurry krydderblanding
1 stksitron
16 stktørkede aprikoser
600 gramlammekjøtt, i terninger
3 stkstore tomater
3 desilitervann
1 stkbuljongterning av høns
3 stkvårløk
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 teskjesalt
½ teskjepepper
4 spiseskjefrisk koriander
2 ½ desiliterukokt ris
2 stkstore nanbrød

Slik gjør du det

  1. Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.
  2. Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.
  3. Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.

    Tips:

    Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.

  4. Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.
  5. Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.
  6. Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.

    Tips:

    Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering. 

  7. Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.

    Tips:

Tips:

Strø litt gurkemeie og koriander over risen for ekstra smak.

Kommentarer

Produkter i oppskriften