Oppskrift på Hjemmelagde kjøttkaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hjemmelagde kjøttkaker

Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Prøv selv!

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Ertestuing og brun saus er også godt, tradisjonelt tilbehør til kjøttkaker.

Slik gjør du

grønnsaker:

  1. Vask potet godt og kok møre, i ca. 20 minutter.

  2. Skjær gulrot i biter og kok i lettsaltet vann, i 10–15 minutter.

Kålstuing:

  1. Skjær kål i biter og kok i lettsaltet vann til den er mør, ca. 4 minutter. Du kan godt bruke gulrotkjelen.

  2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk til en tykk saus, og krydre med salt og pepper. Sil vannet fra kålen, og vend kålen inn i sausen, til kålstuing.

Kjøttkaker:

  1. Hakk løk. Ha kjøttdeig, løk, egg og potetmel i en foodprosessor og kjør sammen. Spe med melk til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.

  2. Form farsen til kaker som stekes i smør på middels sterk varme. Stek på alle sider til kakene er gjennomstekte. Server kjøttkakene med poteter, gulrøtter, kålstuing og tyttebærsyltetøy.

Lignende oppskrifter