Hjemmelagde kjøttkaker

    Oppskrift på Hjemmelagde kjøttkaker

    Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Prøv selv!

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    TIPS: Ertestuing og brun saus er også godt, tradisjonelt tilbehør til kjøttkaker.
    porsjoner

    Du trenger

    grønnsaker:

    800 g poteter
    3 gulrøtter

    Kålstuing:

    600 g hodekål
    2 ss TINE Ekte Smør
    3 ss hvetemel
    5 dl TineMelk Lett
    0.25 ts salt
    0.25 ts pepper

    Kjøttkaker:

    1 løk
    500 g kjøttdeig
    1 egg
    2 ss potetmel
    2 dl TineMelk Lett
    0.5 ts salt
    0.25 ts pepper
    2 ss TINE Ekte Smør

    tilbehør:

    2 dl tyttebærsyltetøy

    Slik gjør du

    grønnsaker:

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

    2. Skjær gulrot i biter og kok i lettsaltet vann, i 10–15 minutter.

    Kålstuing:

    1. Skjær kål i biter og kok i lettsaltet vann til den er mør, ca. 4 minutter. Du kan godt bruke gulrotkjelen.

    2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk til en tykk saus, og krydre med salt og pepper. Sil vannet fra kålen, og vend kålen inn i sausen, til kålstuing.

    Kjøttkaker:

    1. Hakk løk. Ha kjøttdeig, løk, egg og potetmel i en foodprosessor og kjør sammen. Spe med melk til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.

    2. Form farsen til kaker som stekes i smør på middels sterk varme. Stek på alle sider til kakene er gjennomstekte. Server kjøttkakene med poteter, gulrøtter, kålstuing og tyttebærsyltetøy.

    Gi din vurdering: