Hjemmelagde kjøttkaker

    Oppskrift på Hjemmelagde kjøttkaker

    Alle husker vi den uforglemmelige duften. Lyden av småputrende kjeler som damper opp utålmodige røyksignaler. Men aller best erindrer vi nok smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Det blir nok ikke helt det samme når ikke bestemor står over grytene, men du kan jo gjøre et hederlig forsøk.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    TIPS: Lag gjerne dobbel oppskrift kjøttkaker. Kjøttkaker går utmerket å fryse til senere.
    porsjoner

    Du trenger

    Poteter og gulrot

    800 g poteter
    3 gulrøtter

    Kålstuing

    600 g hodekål
    2 ss TINE Ekte Smør
    3 ss hvetemel
    5 dl TineMelk Lett
    0.25 ts salt
    0.25 ts pepper

    Kjøttkaker

    1 løk
    500 g kjøttdeig
    1 egg
    2 ss potetmel
    2 dl TineMelk Lett

    Servering

    1 dl tyttebærsyltetøy

    Slik gjør du

    Poteter og gulrot

    1. Kok opp vann, og legg i potetene. Potetene er ferdigkokt etter 25-30 minutter. Skjær gulrøtter i biter og kok dem i lettsaltet vann.

    Kålstuing

    1. Skjær kål i biter og kok også kålen i lettsaltet vann til den er mør, ca 4 minutter. Du kan godt bruke samme kjele som gulrøttene.

    2. Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melk til en tykk saus, og krydre med salt og pepper. Sil vannet fra kålen/ta opp kålbitene fra gulrotkjelen, og vend kålen inn i sausen, til kålstuing.

    Kjøttkaker

    1. Hakk løken. Ha kjøttdeig, løk, egg og potetmel i en foodprosessor og kjør sammen. Spe med melk til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.

    2. Form farsen til kaker som stekes i smør over middels varme på begge sider til de er gjennomstekte.

    Servering

    1. Server gjerne med tyttebærsyltetøy eller rørte tyttebær.

    Gi din vurdering: