Laster
Laster
Oppskrift på Hjemmelagde kjøttkaker

Hjemmelagde kjøttkaker

Hjemmelagde kjøttkaker

Alle husker vi den uforglemmelige duften. Lyden av småputrende kjeler som damper opp utålmodige røyksignaler. Men aller best erindrer vi nok smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Det blir nok ikke helt det samme når ikke bestemor står over grytene, men du kan jo gjøre et hederlig forsøk.

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 40 min40 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Poteter og gulrot

    800 g poteter
  • 3  gulrøtter
  • Kålstuing

    600 g hodekål
  • 2 ss TINE Ekte Smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl TineMelk Lett
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Kjøttkaker

    1  løk
  • 500 g kjøttdeig
  • 1  egg
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl TineMelk Lett
  • Servering

    1 dl tyttebærsyltetøy

Tips

#1: Lag gjerne dobbel oppskrift kjøttkaker. Kjøttkaker går utmerket å fryse til senere.

#2: Ertestuing og brun saus er også godt, tradisjonelt tilbehør til kjøttkaker.

Slik gjør du

Slik gjør du
  • Poteter og gulrot

    1
    Kok opp vann, og legg i potetene. Potetene er ferdigkokt etter 25-30 minutter. Skjær gulrøtter i biter og kok dem i lettsaltet vann.
     
  • Kålstuing

    2
    Skjær kål i biter og kok også kålen i lettsaltet vann til den er mør, ca 4 minutter. Du kan godt bruke samme kjele som gulrøttene.
     
  • 3
    Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melk til en tykk saus, og krydre med salt og pepper. Sil vannet fra kålen/ta opp kålbitene fra gulrotkjelen, og vend kålen inn i sausen, til kålstuing.
     
  • Kjøttkaker

    4
    Hakk løken. Ha kjøttdeig, løk, egg og potetmel i en foodprosessor og kjør sammen. Spe med melk til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.
     
  • 5
    Form farsen til kaker som stekes i smør over middels varme på begge sider til de er gjennomstekte.
     
  • Servering

    6
    Server gjerne med tyttebærsyltetøy eller rørte tyttebær.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster