Oppskrift på Hjemmelagde kjøttkaker
0

Hjemmelagde kjøttkaker

(215)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Prøv selv!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

grønnsaker:

800 grampoteter
4 stkgulrøtter

Kålstuing:

600 gramhodekål
2 spiseskjeTINE Meierismør
3 spiseskjehvetemel
5 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Kjøttkaker:

1 stkløk
500 gramkjøttdeig
1 stkegg
2 spiseskjepotetmel
2 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjeTINE Meierismør

tilbehør:

2 desilitertyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    grønnsaker:

  1. Vask potet godt og kok møre, i ca. 20 minutter.
  2. Skjær gulrot i biter og kok i lettsaltet vann, i 10–15 minutter.
  3. Kålstuing:

  4. Skjær kål i biter og kok i lettsaltet vann til den er mør, ca. 4 minutter. Du kan godt bruke gulrotkjelen.
  5. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk til en tykk saus, og krydre med salt og pepper. Sil vannet fra kålen, og vend kålen inn i sausen, til kålstuing.
  6. Kjøttkaker:

  7. Hakk løk. Ha kjøttdeig, løk, egg og potetmel i en foodprosessor og kjør sammen. Spe med melk til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.
  8. Form farsen til kaker som stekes i smør på middels sterk varme. Stek på alle sider til kakene er gjennomstekte. Server kjøttkakene med poteter, gulrøtter, kålstuing og tyttebærsyltetøy.

Tips:

Ertestuing og brun saus er også godt, tradisjonelt tilbehør til kjøttkaker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften