Oppskrift på helstekt indrefilet med potetsalat, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Helstekt indrefilet med potetsalat

Indrefilet av storfe er et skikkelig festmåltid. Helstekt indrefilet er noe alle setter pris på og med en lun potetsalat til er sommerens høydepunkt i boks.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: Indrefilet surret i bacon er godt på grillen også. Grill raskt på alle sider over direkte varme og la grille ferdig på indirekte varme under lokk.

Slik gjør du

Kremet potetsalat

 1. Del potetene i to og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og sett til side. Del bønnene i to og ha dem i gryten. La stå å dampe med potetene under lokk i 5 minutter.

 2. Hakk purre og gressløk. Rør sammen lettrømme, majones, eplesidereddik, salt og pepper. Vend med poteter, bønner, purre og gressløk.

Indrefilet

 1. Sett ovnen på 150 °C. Krydre indrefileten med salt og pepper. Surr baconskivene rundt slik at hele er dekket. Brun godt på alle sider i en stekepanne med olje på høy varme.

  Når du skal tilberede hele stykker med kjøtt, er det viktig at kjøttet når romtemperatur før steking. 

 2. Legg kjøttet over i en ildfast form, stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek i ovnen til en kjernetemperatur på 58-62 °C for medium, ca. 25-30 minutter. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.

Sitronmarinert fennikel

 1. Finsnitt fennikel og vend med presset sitronsaft. Strø over salt og pepper. Server skiver av indrefilet med kremet potetsalat og sitronmarinert fennikel.

Lignende oppskrifter