Helstekt indrefilet med potetsalat

Helstekt indrefilet med potetsalat

0
6
Enkel60 min
Indrefilet av storfe er et skikkelig festmåltid. Helstekt indrefilet er noe alle setter pris på og med en lun potetsalat til er sommerens høydepunkt i boks.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kremet potetsalat

  • 800 g
    amadinepoteter
  • 200 g
    aspargesbønner
  • ½ stk
    purre
  • 2 ss
    gressløk finhakket
  • 2 dl
  • 1 dl
    majones
  • 1 ss
    eplesidereddik
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Indrefilet

  • 1 ½ kg
    indrefilet av storfe
  • 2 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 6 skiver
    bacon
  • 2 ss
    rapsolje

Sitronmarinert fennikel

  • 2 stk
    fennikel
  • ½ stk
    sitron
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Del potetene i to og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og sett til side. Del bønnene i to og ha dem i gryten. La stå å dampe med potetene under lokk i 5 minutter.

  2. 2

    Hakk purre og gressløk. Rør sammen lettrømme, majones, eplesidereddik, salt og pepper. Vend med poteter, bønner, purre og gressløk.

Indrefilet

  1. 3

    Sett ovnen på 150 °C. Krydre indrefileten med salt og pepper. Surr baconskivene rundt slik at hele er dekket. Brun godt på alle sider i en stekepanne med olje på høy varme.

    Tips

    Når du skal tilberede hele stykker med kjøtt, er det viktig at kjøttet når romtemperatur før steking. 

  2. 4

    Legg kjøttet over i en ildfast form, stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek i ovnen til en kjernetemperatur på 58-62 °C for medium, ca. 25-30 minutter. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.

Sitronmarinert fennikel

  1. 5

    Finsnitt fennikel og vend med presset sitronsaft. Strø over salt og pepper. Server skiver av indrefilet med kremet potetsalat og sitronmarinert fennikel.

Tips

Indrefilet surret i bacon er godt på grillen også. Grill raskt på alle sider over direkte varme og la grille ferdig på indirekte varme under lokk.

Del denne oppskriften: