Oppskrift på helstekt indrefilet med potetsalat
0

Helstekt indrefilet med potetsalat

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Indrefilet av storfe er et skikkelig festmåltid. Helstekt indrefilet er noe alle setter pris på og med en lun potetsalat til er sommerens høydepunkt i boks.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kremet potetsalat

800 gramamadinepoteter
200 gramaspargesbønner
½ stkpurre
2 spiseskjegressløk finhakket
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
1 desilitermajones
1 spiseskjeeplesidereddik
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Indrefilet

1 ½ kilogramindrefilet av storfe
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
6 skiverbacon
2 spiseskjerapsolje

Sitronmarinert fennikel

2 stkfennikel
½ stksitroner
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

    Kremet potetsalat

  1. Del potetene i to og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og sett til side. Del bønnene i to og ha dem i gryten. La stå å dampe med potetene under lokk i 5 minutter.
  2. Hakk purre og gressløk. Rør sammen lettrømme, majones, eplesidereddik, salt og pepper. Vend med poteter, bønner, purre og gressløk.
  3. Indrefilet

  4. Sett ovnen på 150 °C. Krydre indrefileten med salt og pepper. Surr baconskivene rundt slik at hele er dekket. Brun godt på alle sider i en stekepanne med olje på høy varme.

    Tips:

    Når du skal tilberede hele stykker med kjøtt, er det viktig at kjøttet når romtemperatur før steking. 

  5. Legg kjøttet over i en ildfast form, stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek i ovnen til en kjernetemperatur på 58-62 °C for medium, ca. 25-30 minutter. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
  6. Sitronmarinert fennikel

  7. Finsnitt fennikel og vend med presset sitronsaft. Strø over salt og pepper. Server skiver av indrefilet med kremet potetsalat og sitronmarinert fennikel.

Tips:

Indrefilet surret i bacon er godt på grillen også. Grill raskt på alle sider over direkte varme og la grille ferdig på indirekte varme under lokk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften