Oppskrift på Helgrillet indrefilet av svin med spekeskinke

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Helstekt indrefilet av svin med spekeskinke

Saftig svinefilet surret med spekeskinke og fylt med Jarlsberg og soltørkede tomater. Ved å steke - eller grille - kjøttstykket helt, bevarer du saftigheten og de gode smakene kommer til sin rett.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Indrefilet av svin egner seg også godt på grillen! 

Slik gjør du

  1. Grovhakk soltørkede tomater og bland med revet ost, salt og pepper. Legg fem skiver spekeskinker på et stykke bakepapir slik at de overlapper hverandre noe.

    Du kan tilsette finhakkede urter og bytte ut revet ost med kremost eller fetaost om du ønsker variasjon.

  2. Spre tomat- og ostefyll utover og legg svinefilet på midten. Rull skinken og fyllet stramt rundt fileten ved hjelp av bakepapiret. Surr med hyssing så skinken holder seg på plass. Gjenta eventuelt med flere fileter.

  3. Stek kjøttet i en ildfast form midt i ovnen på 200°C i ca 20 minutter, avhengig av tykkelsen på kjøttet.

    Bruk gjerne steketermometer når du steker eller griller kjøtt! Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den godt gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

Poteter

  1. Smelt smør i en kasserolle og vend inn hakket timian. Vend poteter i og krydre med salt og pepper og ha disse i en ildfast form. Stek potetene i ovnen sammen med kjøttet i ca 20 minutter. Mot slutten av steketiden, pensle tomatene med smøret og ha dem i formen de siste 5 minuttene.

    Potetene kan fint grilles i en aluminiumsform eller pakket i folie. 

  2. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før det skjæres i skiver. Server med nystekte poteter og tomater.

Lignende oppskrifter