Helgrillet indrefilet av svin med spekeskinke

Helstekt indrefilet av svin med spekeskinke

0
60
Enkel60 min
Saftig svinefilet surret med spekeskinke og fylt med Jarlsberg og soltørkede tomater. Ved å steke - eller grille - kjøttstykket helt, bevarer du saftigheten og de gode smakene kommer til sin rett.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    hel svin indrefilet , romtemperert
  • 6 stk
    soltørkede tomater
  • 150 g
    Jarlsberg® Revet
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 10 skiver
    spekeskinke
  • 3 ss
    olje

Tilbehør

  • 400 g
    cherrytomater
  • 500 g
    amadinepoteter
  • 2 ss
    hakket timian
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Grovhakk soltørkede tomater og bland med revet ost, salt og pepper. Legg fem skiver spekeskinker på et stykke bakepapir slik at de overlapper hverandre noe.

    Tips

    Du kan tilsette finhakkede urter og bytte ut revet ost med kremost eller fetaost om du ønsker variasjon.

  2. 2

    Spre tomat- og ostefyll utover og legg svinefilet på midten. Rull skinken og fyllet stramt rundt fileten ved hjelp av bakepapiret. Surr med hyssing så skinken holder seg på plass. Gjenta eventuelt med flere fileter.

  3. 3

    Stek kjøttet i en ildfast form midt i ovnen på 200°C i ca 20 minutter, avhengig av tykkelsen på kjøttet.

    Tips

    Bruk gjerne steketermometer når du steker eller griller kjøtt! Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den godt gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

Poteter

  1. 4

    Smelt smør i en kasserolle og vend inn hakket timian. Vend poteter i og krydre med salt og pepper og ha disse i en ildfast form. Stek potetene i ovnen sammen med kjøttet i ca 20 minutter. Mot slutten av steketiden, pensle tomatene med smøret og ha dem i formen de siste 5 minuttene.

    Tips

    Potetene kan fint grilles i en aluminiumsform eller pakket i folie. 

  2. 5

    La kjøttet hvile i 5-10 minutter før det skjæres i skiver. Server med nystekte poteter og tomater.

Tips

Indrefilet av svin egner seg også godt på grillen! 

Del denne oppskriften: