Oppskrift på Hamburger med blåmuggost og ovnsbakte rotgrønnsaker
2

Hamburger med blåmuggost og ovnsbakte rotgrønnsaker

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er ingenting i veien for å sette hamburger på menyen midt i uken. Det er raskt å lage og en favoritt hos både store og små.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ovnsbakte rotgrønnsaker

1 stksøtpotet i staver
2 stkgulrøtter i staver
¼ stkkålrot i staver
1 stkpastinakk i staver
4 spiseskjeolivenolje
2 teskjetørket timian
1 teskjesalt
½ teskjepepper

Burger

800 gramkjøttdeig
1 teskjesalt
½ teskjepepper
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkstor løk i tynne skiver
1 teskjesukker
4 skiverNormanna, eller annen blåmuggost
4 stkhamburgerbrød
4 stksalatblader

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Del søtpotet, gulrot, kålrot og pastinakk i tynne staver på ca. 10 cm. Vend med olje, tørket timian, salt og pepper og spre utover en stekeplate. Stek i ovnen til gylne og møre, ca. 20 minutter. Vend underveis.

    Tips:

    Du kan bruke vanlige poteter i stedet for søtpotet eller bytte ut de andre rotgrønnsakene med dine favoritter.

  3. Bland kjøttdeig med salt og pepper og form til burgere. Stek på begge sider i smør i en panne på høy varme til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter. Legg over i en ildfast form.
  4. Fres løk i samme panne, dryss med sukker og stek til mørt og karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett ev litt ekstra smør.
  5. Legg en skive blåmuggost på hver burger og sett dem øverst i ovnen i 2 minutter eller til osten er smeltet. Server med burgerbrød, salat, karamellisert løk og ovnsbakte rotgrønnsaker.

Tips:

For mer smak i burgerne kan du finhakke litt løk, hvitløk og sopp og steke mykt i smør i noen minutter. Bland inn ca. 1 ss per burger i kjøttdeigen før steking.

Kommentarer

Produkter i oppskriften