Grønnsakswok med svin

Grønnsakswok med svin

0
7
Enkel30 min
Wok med svin er like godt som wok med kylling og gir en variert middag i hverdagen. Dette er en enkel og rask oppskrift.

Ingredienser

Antall porsjoner

Svinekjøtt:

  • 400 g
    strimlet svinekjøtt

Marinade:

  • 3 cm
    frisk ingefær
  • 1 ts
    tørket rosmarin
  • 2 ss
    soyasaus
  • ½ dl
    plommesyltetøy
  • 1 stk
    sitron

Grønnsaker:

  • 3 stk
    gulrøtter
  • 3 stilker
    stangselleri
  • 1 stk
    paprika
  • 4 stk
    vårløk
  • 300 g
    mais

Nudler:

  • 500 g
    eggnudler

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær svinekjøttet i strimler, ca 1 cm brede og 5 cm lange.

Marinade:

  1. 2

    Skrell ingefær og riv den med et fint rivjern. Bland sammen rosmarin, soyasaus, plommesyltetøy og sitronsaft. Legg kjøttet i marinaden i minimum 10 minutter (evt. kvelden før i kjøleskapet).

Grønnsaker:

  1. 3

    Skrell og skjær gulrøttene og stangsellerien i tynne skiver. Rens og strimle paprikaen. Skjær vårløken i samme størrelse.

  2. 4

    Varm en wok eller stekepanne på sterk varme. La kjøttet renne av og stek det i litt olje til det er gyldenbrunt, i 3-5 minutter. Når kjøttet er ferdigstekt, tar du det ut av panna og setter det til siden.

  3. 5

    Ha deretter i gulrøtter, stangselleri, paprika, vårløk og mais i wok eller stekepanne. Stek dem på middels sterk varme i olje til de så vidt er møre, 4-5 minutter.

Nudler:

  1. 6

    Kok opp vann og kok nudlene etter anvisning på pakken. Når nudlene er ferdigkokt, lar du vannet renne av i et dørslag.

  2. 7

    Ha i kjøttet i panna med grønnsakene igjen, og la alt koke sammen i 1-2 minutter. Ha nudlene på et fat og legg wokblandingen over.

Tips

Legger du kjøttet i marinaden og setter det i kjøleskapet dagen før, får du et enda saftigere resultat.

Del denne oppskriften: