Oppskrift på Grillspyd med tzatsiki
0

Grillspyd med tzatsiki

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En frisk yoghurtdipp gjør sitt for at grillkjøttet smaker bedre. Server i ferske pitabrød med grillede grønnsaker og kjøtt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gramytrefilet av storfe
2 spiseskjeolivenolje
2 spiseskjebalsamicoeddik
8 stkgrillspyd
1 stkgul paprika
8 stkaromasjampinjonger
16 stkcherrytomater
4 stkpitabrød

TZATSIKI

1 stkagurk
1 teskjesalt
3 desilitergresk yoghurt
1 stkhvitløksfedd
2 spiseskjebladpersille
1 teskjefinrevet sitronskall
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Del kjøttet i biter og ha i en plastpose med olivenolje og balsamicoeddik. Bland godt og la marinere i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

    Tips:

    Tilsett gjerne oregano eller timian til marinaden for ekstra smak av middelhavsmat.

  2. Lag tzatsiki ved å rive agurk og vende med salt. La stå i 15 minutter slik at den safter seg. Klem ut vannet med hendene og legg utover kjøkkenpapir så det blir ”tørt”.
  3. Bland agurken med yoghurt, most hvitløk, hakket bladpersille, finrevet sitronskall og pepper.
  4. Del paprika i biter og sopp og tomater i to. Træ på spyd med marinerte kjøttbiter. Grill raskt på høy direkte varme. Server to spyd til hver med pitabrød og tzatsiki.

Tips:

Bruker du grillspyd av tre må du bløtlegge dem før bruk, slik at de ikke tar fyr under grilling. Legg dem i kaldt vann i minst 30 minutter.

Kommentarer